Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оголошення щодо продовження терміну збору програм (проектів) для проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році.

Кабінетом Міністрів України доручено обласним державним адміністраціям вжити заходів до посилення контролю за якістю проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, що відбираються регіональними комісіями, в частині їх відповідності Державній стратегії регіонального розвитку та регіональним стратегіям розвитку і планам заходів з їх реалізації та забезпечення комплексного підходу до розв’язання нагальних проблем під час реалізації таких проектів.

Одночасно інформуємо, що Мінрегіон удосконалив підходи до підготовки, оцінювання та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Відповідна постанова була підтримана 18 липня 2018 року на засіданні Уряду.

Зазначеною постановою визначено мінімальну кошторисну вартість в 5 млн грн. для проектів будівництва та 1 млн. грн. – для інших проектів, як обов'язкові умови для фінансування проекту за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Ураховуючи викладене, з метою підготовки заявниками якісних проектів регіонального розвитку, регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами), повідомляє про продовження терміну збору програм (проектів) для проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році до 20 серпня 2018 року.