Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Витяг з протоколу № 6 засідання колегії обласної державної адміністрації від 21 листопада 2013 року "Про реалізацію у 2013 році положень "Схеми планування території Харківської області".

Розглянувши питання про реалізацію у 2013 році положень «Схеми планування території Харківської області», колегія обласної державної адміністрації відзначає якісну організацію проведення моніторингу та позитивну динаміку роботи в зазначеному напрямі, а також актуальність та важливість отриманих результатів для забезпечення подальшої реалізації Схеми.
Результати проведення моніторингу реалізації положень «Схеми планування території Харківської області» свідчать про позитивні тенденції містобудівного розвитку Харківської області, розвитку будівельної галузі, покращення житлових умов громадян, у тому числі тих, які потребують поліпшення житлових умов, розвиток транспортної та інженерної інфраструктури області, об’єктів національної екологічної мережі, прикордонних територій. Активізувалась робота з розробки, узгодження та затвердження генеральних планів населених пунктів.
Поряд з цим негативними залишаються: демографічна ситуація в області, нерівномірний рівень містобудівного освоєння територій по регіонах та повільна робота щодо включення земель до природно-заповідного фонду.
Протягом 2013 року відбулися певні зміни щодо стану розроблення та затвердження містобудівної документації, а саме змінилася динаміка оновлення містобудівної документації у порівнянні з попередніми роками. За рахунок фінансування з місцевих бюджетів ведуться роботи з розроблення схем планування територій Барвінківського, Великобурлуцького, Нововодолазького, Первомайського, Харківського та Чугуївського районів. Розробляються генеральні плани населених пунктів в Балаклійському, Барвінківському, Вовчанському, Дергачівському, Краснокутському, Нововодолазькому, Первомайському, Харківському та Чугуївському районах. Проводиться робота щодо забезпечення оновленою містобудівною документацією територій пріоритетного розвитку, тобто таких, освоєння яких буде максимально сприяти розвитку регіону. Але робота з розроблення містобудівної документації ведеться недостатньо активно.
З урахуванням аналізу інвестиційної привабливості Департаментом містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації спільно з місцевими органами влади розроблені графіки фінансування першочергової містобудівної документації, обсяг якого становить 15,692 млн. грн.
Станом на 21 листопада 2013 року освоєно на оновлення містобудівної документації 1804,9 тис. грн. Всі роботи виконані за рахунок місцевих бюджетів.
Слід зазначити, що обласна державна адміністрація і надалі буде щороку узагальнювати зазначену інформацію і складати характеристику явищ та процесів, що відбуваються в економічній, соціальній, культурній, інших сферах життя, зокрема на основі даних моніторингу довкілля, державного моніторингу вод, моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря, державного земельного, лісового та водного кадастрів, містобудівних кадастрів населених пунктів та інших даних.
З метою реалізації положень «Схеми планування території Харківської області» колегія обласної державної адміністрації вирішила:

1. Інформацію першого заступника голови обласної державної адміністрації Дулуба В.Г. про реалізацію у 2013 році положень «Схеми планування території Харківської області» взяти до відома.

2. Визнати роботу Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації з реалізації у 2013 році положень «Схеми планування території Харківської області» такою, що виконується на належному рівні.

3. Структурним підрозділам обласної державної адміністрації забезпечувати оперативне вирішення актуальних питань щодо реалізації державної регіональної політики з розвитку містобудівної діяльності, залучення інвесторів до процесу розвитку населених пунктів, упорядкування територій, з урахуванням даних, отриманих за результатами моніторингу стану розвитку, планування та використання території області.

4. Рекомендувати Координаційній раді з питань забезпечення реалізації заходів та рішень «Схеми планування території Харківської області» здійснювати координацію діяльності структурних підрозділів обласної державної адміністрації, пов’язаної з проведенням моніторингу реалізації «Схеми планування території Харківської області» та виконанням відповідних заходів.

5. Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації (Рабінович М.С.) продовжити роботу з виконання заходів, визначених розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 30 грудня 2011 року № 777 «Про моніторинг містобудівної документації «Схема планування території Харківської області» (зі змінами, внесеними розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14 грудня 2012 року № 721 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30 грудня 2011 року № 777»).

Голова обласної державної
адміністрації, голова колегії                                                                           М.М. ДОБКІН