Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Витяг з протоколу № 2 засідання колегії обласної державної адміністрації від 04 червня 2013 року "Ефективність залучення, використання та моніторингу ресурсів міжнародної технічної допомоги на території Харківської області."

Розглянувши питання про ефективність залучення, використання та моніторингу ресурсів міжнародної технічної допомоги на території Харківської області, колегія обласної державної адміністрації відзначає позитивну динаміку роботи в зазначеному напрямі.
На виконання доручень Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 18.09.2012 № 35008/3/1-12 та від 17.03.2011 № 36051/72/1-06 стосовно підвищення рівня ефективності координації роботи із залучення
та використання міжнародної технічної допомоги, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 № 153 «Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги» (зі змінами) у Харківській області протягом 2012 року продовжувалась системна робота щодо сприяння залученню, використанню
та моніторингу ресурсів міжнародної технічної допомоги.
Станом на 01 січня 2013 року в регіоні впроваджувалося 22 проекти міжнародної технічної допомоги загальною вартістю близько
6,1 млн. дол. США. Проекти реалізовувались за такими напрямами: підвищення рівня ядерної безпеки – 3 проекти за підтримки Сполучених Штатів Америки, Японії; зменшення біозагрози – 1 проект за підтримки Сполучених Штатів Америки; енергозбереження, житлово-комунальне господарство, муніципальне управління – 2 проекти за підтримки Європейського Союзу, системи Організації Об’єднаних Націй, Сполучених Штатів Америки; освіта, наука
та культура – 13 проектів за підтримки Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки; розвиток громадянського суспільства, місцевого самоврядування – 3 проекти за підтримки Швейцарської Конфедерації, Данії, Німеччини.
У Балаклійському, Борівському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Ізюмському, Красноградському районах Харківської області впроваджується друга фаза проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Усього реалізується 26 мікропроектів на загальну суму близько 4 млн. грн.
Протягом 2012 року проводилась системна робота щодо сприяння залученню та використанню міжнародної технічної допомоги. З урахуванням пріоритетів соціально-економічного розвитку регіону структурними підрозділами обласної державної адміністрації, районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міст обласного значення було розроблено 148 проектних пропозицій Харківської області щодо залучення міжнародної технічної допомоги до регіону, зокрема у сферах освіти, науки, культури і туризму, житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження, охорони здоров’я, охорони навколишнього природного середовища, сільського господарства.
Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна та Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації проводилась активна робота щодо створення в Харківській області регіональних центрів міжнародних проектів і програм, метою яких є сприяння міжнародному і міжрегіональному співробітництву регіону у сфері міжнародних проектів і програм.
З метою мобілізації зовнішніх ресурсів міжнародних організацій
та донорів міжнародної технічної допомоги для сприяння економічному розвитку регіону, підвищення виконавської дисципліни та забезпечення неухильного дотримання Порядку залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 153, колегія обласної державної адміністрації вирішила:

1. Інформацію заступника голови обласної державної адміністрації Сапронова Ю.А. про ефективність залучення, використання та моніторингу ресурсів міжнародної технічної допомоги на території Харківської області взяти до відома.

2. Схвалити концепцію створення регіональних центрів міжнародних проектів і програм.

3. Районним державним адміністраціям, структурним підрозділам обласної державної адміністрації:
3.1. Активізувати роботу щодо залучення проектів (програм) міжнародної технічної допомоги до Харківської області та співпраці з міжнародними організаціями.
3.2. Визначити посадових осіб, відповідальних за міжнародну технічну допомогу та взаємодію з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації з питань проведення моніторингу проектів (програм), збору проектних пропозицій, підготовки змістових висновків та дієвих заходів щодо подальшого залучення зазначеної допомоги.
3.3. Забезпечити проведення системної роботи щодо сприяння суб’єктам господарювання в залученні проектів (програм) міжнародної технічної допомоги та співпраці з міжнародними організаціями.

Рекомендувати міським радам міст обласного значення, органам місцевого самоврядування здійснити аналогічні заходи.
4. Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації (Авершин С.В.):
4.1. Розробити пропозиції щодо внесення змін у розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 червня 2010 року № 286
«Про запровадження комплексної рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку районів і міст обласного значення Харківської області» стосовно міжнародної технічної допомоги.
4.2. Підготувати проект розпорядження голови обласної державної адміністрації з означеного питання.

 

Голова обласної державної
адміністрації, голова колегії                                                                            М.М. ДОБКІН