Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Витяг з протоколу № 2 засідання колегії обласної державної адміністрації від 04 червня 2013 року "Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 15 квітня 2013 року "Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за

Проаналізувавши хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 15 квітня 2013 року «Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за 2012 рік та основні завдання на 2013 рік», колегія обласної державної адміністрації відзначає наступне.
Департаментом інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації на виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 15 квітня 2013 року
«Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за 2012 рік
та основні завдання на 2013 рік» проводиться системна робота з центральними органами виконавчої влади – органами управління промисловими підприємствами державної форми власності, які розташовані на території Харківській області.
Направлено листи від 30.04.2013 № 01-43/3303 за підписом голови обласної державної адміністрації Добкіна М.М. на ім’я Міністра оборони України та генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» з пропозицією провести у червні 2013 року спільну нараду з питань
щодо розвитку підприємств оборонно-промислового комплексу, у тому числі завантаження виробничих потужностей Державного підприємства
«Завод ім. В.О. Малишева».
З метою активізації співробітництва держави та бізнесу в промисловій галузі проведено тематичне засідання підгрупи регіонального Комітету з економічних реформ «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв’язку». Опрацьовано питання підвищення ефективності впровадження механізмів державно-приватного партнерства. Пропозиції щодо вдосконалення законодавчо-нормативної бази з цього питання підготовлені для направлення їх до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
З урахування пропозицій ПАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе», складених за результатами ґрунтовного аналізу багаторічного досвіду роботи з розробки концептуальних основ державної підтримки сільськогосподарського машинобудування, розроблено Концепцію державної цільової програми розвитку виробництва вітчизняної системи машин і обладнання сільськогосподарського призначення для обробки ґрунту на період до 2020 року, яку розглянуто на засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ 21 травня 2013 року.
Складено проект Угоди про співробітництво у сфері реалізації державної промислової політики між Міністерством промислової політики України та Харківською обласною державною адміністрацією на 2013 – 2015 роки
і направлено для погодження до Міністерства промислової політики України.
Проаналізовано стан інноваційного розвитку промисловості за 2012 рік, за результатами якого встановлено, що за рік промисловість суттєво покращила майже всі показники інноваційної діяльності. Найбільш активно у цьому напрямі працюють такі підприємства: ВАТ «Турбоатом», ДП завод «Електроважмаш», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ДНВП «Об’єднання Комунар», ПАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря», ПАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе», ПАТ «Завод «Південкабель», ПАТ «Харківська бісквітна фабрика», ПрАТ «Хладопром» та інші.
Висновки, зроблені за результатами аналізу інноваційного розвитку промисловості за 2012 рік, та перелік проблем, розв’язання яких сприятиме більш високим темпам інноваційного розвитку області, направлені
до Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.
Питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати
та здійснення заходів, спрямованих на вирішення зазначеного питання, знаходяться на постійному контролі, за результатами якого заборгованість скоротилась на: ДП «Завод ім. В.О. Малишева» – на 194,3 тис. грн (8,9 млн. грн), КП ХКБД – на 809,4 тис. грн (1,2 млн. грн), ДП «Харківський електромеханічний завод» – на 47,0 тис. грн (1,9 млн. грн), ПАТ «АТ Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» – на 631,1 тис. грн (1,0 млн. грн), ДП «Інститут машин і систем» – на 90,6 тис. грн (5,1 тис. грн), ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» – на 30,4 тис. грн (3,6 млн. грн), Центральне казенне конструкторське бюро «Протон» – на 14,4 тис. грн (463,3 тис. грн) та інші.
До Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном України і ДК «Укроборонпром» направлено листи
з клопотанням щодо остаточного вирішення кадрового питання та забезпечення здійснення дієвих заходів щодо державної підтримки підприємств,
які знаходяться у кризовому стані: ДП «Харківський електромеханічний завод» (від 30.04.2013 № 01-47/3311), ДП «Науково-дослідний інститут технології машинобудування» (від 30.04.2013 № 01-47/3297) та ДП «Харківський механічний завод» (від 07.05.2013 № 01-43/3402).
Ураховуючи, що найбільшу заборгованість з виплати заробітної плати мають підприємства, які підпорядковані ДК «Укроборонопром»
(73 % від загального боргу підприємств сфери впливу Департаменту), 10 травня 2013 року відбулись наради за участю генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» Громова С.В. на ДП «Завод ім. В.О. Малишева»
та ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка» щодо ситуації на підприємствах.
Розглянувши питання про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 15 квітня 2013 року «Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за 2012 рік та основні завдання на 2013 рік» та з метою підвищення ефективності роботи промислового комплексу області, колегія обласної державної адміністрації вважає за необхідне:

1. Інформацію заступника голови обласної державної адміністрації Моченкова А.В. взяти до відома.

2. Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації (Гуренко Ю.О.) вжити заходів щодо забезпечення виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 15 квітня 2013 року «Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за 2012 рік та основні завдання на 2013 рік» у повному обсязі.

3. Заступнику голови обласної державної адміністрації Моченкову А.В. забезпечити здійснення контролю та координацію дій щодо сталого розвитку промислового комплексу регіону.

 

Голова обласної державної
адміністрації, голова колегії                                                                            М.М. ДОБКІН