Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні п’ять років в області відкрили 66 дитячих садків

За останні п’ять років в області відкрили 66 дитячих садків

Про це повідомив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час селекторної наради з підготовки до нового навчального року.

«Протягом останніх п’яти років успішно вирішуються питання стратегічного розвитку дошкільної освіти. Відкрито 66 закладів дошкільної освіти різних типів і форм власності та 158 додаткових груп у наявних закладах, створено понад 7,5 тис. місць у закладах дошкільної освіти», - зазначив Анатолій Бабічев.

Зараз в області налічується 746 закладів дошкільної освіти (на 21 заклад більше, ніж торік). Їх відвідує 79893 дитини. Як повідомили в Департаменті науки і освіти ХОДА, показник охоплення дошкільною освітою дітей від 3 до 6 років становить 94,8 % (збільшився на 0,7 % у порівнянні з 2018-м). Показник охоплення дітей старшого дошкільного віку різними формами дошкільної освіти по області складає 100%.

«Протягом 2019 року заплановано створити 1500 місць шляхом відкриття 15 закладів дошкільної освіти різних типів та форм власності та додаткової групи у наявних закладах», - сказала директорка Департаменту науки і освіти ХОДА Лариса Карпова.

Зокрема, на початку навчального року - 2019/2020 очікується відкриття дошкільних підрозділів у Лозовій, Чкаловській ОТГ (20 місць), додаткової групи у ЗДО Балаклійського району.

Теги