Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З обласного бюджету виділили кошти на реконструкцію низки об’єктів ЖКГ

З обласного бюджету виділили кошти на реконструкцію низки об’єктів ЖКГ

Відповідні зміни затвердили в ході ХХІ сесії обласної ради VII скликання.

Зокрема, у Лозовій завершать реконструкцію каналізаційного колектора. У 2018 році внаслідок численних поривів кошти на його реконструкцію були виділені з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

«Було проведено масштабні роботи щодо заміни 3-х кілометрів колектора, глибина залягання якого - понад п’ять метрів. Своєчасне виділення коштів у 2018 році дозволило уникнути екологічної катастрофи в місті Лозова. Але в ході проведення робіт виникли додаткові обсяги, тому прийнято рішення виділити кошти на завершення реконструкції, що дозволить забезпечити населення безперебійними та якісними послугами водовідведення та водопостачання», - розповіли у Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Також виділено кошти на оснащення водонапірної башти «Рожновського» у селищі Борівське Шевченківського району. Башту об’ємом 100 куб. м встановили в 2016 році, вона є єдиним джерелом водопостачання в селищі.

«Заміна башти дозволила уникнути втрат води та підвищення тарифу. Але на даний час наявного тиску не вистачає для забезпечення водопостачанням верхніх поверхів багатоквартирних будинків. Виділені кошти дозволять встановити необхідне насосне обладнання та забезпечити безперебійне водопостачання тисячного населення Борівського», - пояснили в Департаменті ЖКГ.

Крім того, виділено кошти на технічне переоснащення двох котелень у Куп’янську. Вони опалюють три корпуси лікарні, пологовий будинок, стаціонарне відділення кардіології та неврології, дитячий садок та школу.

Щоб запровадити опалення альтернативними джерелами енергії, на об’єктах необхідно збудувати труби димовідведення та встановити шафи обліку. Це дозволить починати та завершувати опалювальний сезон на твердопаливних котлах, що, в свою чергу, призведе до значної економії коштів та безперебійного проведення опалювального сезону.

Також до обласного бюджету були внесені зміни, які дозволять підготувати до початку навчального року Уплатнівську школу в Близнюківському районі. Внаслідок стихії в закладі було пошкоджено дах та вікна, і початок навчального року опинився під загрозою.

«Ми беремо на себе зобов’язання максимально швидко розпочати відновлювальні роботи, щоб 1 вересня діти розпочали навчання у відповідних умовах», - зазначив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

Фото XХІ сесія Харківської облради VII скликання