Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

День Державного Прапора в Харкові відзначать флешмобом

День Державного Прапора в Харкові відзначать флешмобом

Про заходи, які проводитимуться в області з нагоди державних свят 23 та 24 серпня, розповіли у ході брифінгу 14 серпня.

Як розповіла заступниця начальника Управління культури і туризму ХОДА Наталія Плотнік, святкові заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України відбудуться в усіх містах та районних центрах області.

«Головний акцент у цьому році робиться на концепції «Діти - наше майбутнє». Тому до всіх заходів будуть залучені дитячі творчі колективи, в закладах культури проводитиметься багато інформаційно-патріотичних заходів для дітей. У містах обласного значення заплановані масові акції за участю дітей та молоді. У Балаклійському, Коломацькому, Кегичівському районах та місті Лозова відбудуться паради вишиванок», – розповіла Наталія Плотнік.

Також в області організують декілька флешмобів до Дня прапора. У Боровій на головній площі розгорнуть прапор довжиною 40 метрів. У центрі Краснокутська замайорить стяг довжиною 50 метрів, після чого з нього зроблять багато маленьких прапорів, які передадуть бійцям у зону ООС.

Головний прапор розгорнеться 23 серпня в Харкові о 9:00 на пл. Конституції. Там відбудеться флешмоб та шоу прапорів.

24 серпня на пл. Конституції о 10:00 відбудеться традиційне покладання, після чого харків’яни приєднаються до загальноукраїнської акції «100 дзвонів», присвяченої Героям Небесної сотні.

Серед святкових заходів також – безкоштовні автобусні екскурсії Харковом, організовані Харківським організаційно-методичним центром туризму спільно з туроператором «Відпочинок на всі 100».

«У минулому році ці екскурсії охопили 300 осіб, у цьому році плануємо близько 400. Це історичний маршрут центральними вулицями Харкова», - розповіла директорка обласного організаційно-методичного центру Валентина Холодок.

Охочі взяти участь в екскурсіях мають зареєструватися на сайті туристичного оператора, в обласному центрі туризму. Також можна подати заявку за телефонами: 780-02-01, 757-45-13.

Реєстрацію буде відкрито 15 серпня.