Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела прийом громадян в АТ «Трест «Житлобуд-1»

Голова ХОДА провела прийом громадян в АТ «Трест «Житлобуд-1»

9 серпня Юлія Світлична відвідала офіс однієї з найбільших будівельних компаній області.

Голова ХОДА поспілкувалася з керівництвом і колективом «Житлобуду-1», привітавши їх з Днем будівельника України. Керівниця області відзначила велику роль, яку відіграє компанія в реалізації соціальних і культурних проєктів на території області, відзначивши, в тому числі, проведену реконструкцію обласної філармонії та будівництво онкологічного комплексу. Продовженням зустрічі став прийом громадян, у ході якого з питаннями та проханнями про допомогу до Юлії Світличної звернулося близько 15 працівників тресту.

Питання співробітників «Житлобуду-1» стосувалися різних сфер життя області, в тому числі соцзахисту та охорони здоров'я, ЖКГ, транспорту, а також будівництва та ремонту різних об'єктів інфраструктури.

Провідний інженер підприємства Ігор Рибкін порушив питання ремонту дороги Харків - Балаклія (від села Лиман до Андріївки). Юлія Світлична зазначила, що ремонтні роботи на напрямку Харків - Балаклія частково вже провели – минулого року тут відновили понад 20 км покриття. Цього року експлуатаційні роботи продовжаться, зокрема, ямковий ремонт проведуть і на зазначеній заявником ділянці.

«Ця дорога є в планах ремонту, думаю, найбільш проблемні ділянки відремонтуємо до вересня», - сказала голова ХОДА.

З питанням щодо ремонту покриття на вул. Козацькій у смт Нова Водолага, з яким на прийом прийшов ще один співробітник «Житлобуду-1», керівниця області пообіцяла звернутися до глави місцевої ОТГ. Ця дорога знаходиться в комунальній власності територіальної громади.

Провести ремонт у терапевтичному відділенні Валківської ЦРЛ голову ХОДА попросила майстриня Ірина Романова.

«У мене недавно дідусь там знаходився на лікуванні, і коли я приходила, відвідувала його, обстановка в лікарні - старувата... Терапевтичне відділення потребує ремонту», - сказала заявниця.

Юлія Світлична повідомила, що ремонтні роботи в лікарні вже частково проведені в попередні роки, і вони продовжаться.

«Нам вдалося залучити фінансування Європейського інвестиційного банку на ремонт Валківської ЦРЛ. Близько 15 млн грн буде спрямовано на ремонт даху та утеплення фасаду, - сказала голова ХОДА. - Також цього року ми закуповуємо для Валківської лікарні томограф. У цілому найближчі два роки будемо посилено фінансувати гуманітарну сферу».

У найближчій перспективі вирішиться й питання ремонту водопроводу в с. Сіряки Дергачівського району. З ним до Юлії Світличної звернулася інженерка Юлія Груздова.

Керівниця області зазначила, що розвитку Дергачівського району приділяється велика увага, різні роботи заплановані на більш ніж 40 об'єктах у цьому районі.

«Питання водопостачання села Сіряки знаємо. Зараз проходить підготовку вся технічна документація, необхідні інженерні та дозвільні узгодження. Солоницівська селищна рада виділила фінансування, щоб після проведення технічних робіт у повному обсязі забезпечити ремонт. Думаю, за 1,5 - 2 місяці документація буде готова й можна буде братися до робіт. Маю велику надію, що до кінця року вони будуть завершені», - сказала Юлія Світлична.

Підбиваючи підсумки прийому громадян, голова ХОДА зазначила, що рішення всіх питань візьмуть на контроль керівники профільних підрозділів ХОДА.

Більше фото