Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року відкриємо 15 нових дитсадків. Юлія Світлична

Цього року відкриємо 15 нових дитсадків. Юлія Світлична

2 серпня під час робочої поїздки до Харківського району голова ХОДА разом із жителями міста Південне перевірила хід будівництва нового корпусу місцевого дитячого садка.

Коридорами та групами дитсадка, що будується, з керівницею області разом пройшлися його майбутні вихованці та їх мами.

«Будівництво дитсадка, який дуже необхідний Південному, почали в 2018 році. Тоді ми поспілкувалися з мамами й дітьми, які дуже цього хотіли, та прийняли таке рішення. Розробили документацію, залучили фінансування з державного бюджету, доповнили його місцевими коштами. Уже понад 60% робіт виконано. Будемо продовжувати й відкриємо новий дитячий сад з додатковими 130-ма місцями, - повідомила після огляду робіт Юлія Світлична. - У цілому цього року плануємо відкрити в області 15 нових дитсадків. Це близько 1500 додаткових місць. За останні ж 3 роки відкрили 57 дитячих садків».

Проблема нестачі місць для дошкільнят у Південному стояла дуже гостро. Крім місцевих малюків, сюди привозять дітей з сусідніх Березівки, Артемівки та Буд. Дитсадок у місті один, і він вже давно переповнений: розрахований на 75 дітей навчальний заклад відвідували майже 150 вихованців.

«І при цьому все одно була велика черга, - каже завідувачка дитячого садка Олена Варадова. - Тому будівництво нового дитсадка було нашою нагальною проблемою. Зараз відбувається реконструкція - перебудова наявної будівлі та будівництво нової. Коли це все буде здано в експлуатацію, думаю, черги в нас не буде».

Зараз будівельники проводять роботи одночасно в старому та новому 3-поверховому корпусах.

«У новому корпусі закінчені внутрішні роботи з комунікацій: освітлення, сантехніка, опалення, ведуться оздоблювальні роботи. На першому та другому поверхах вони фактично завершені, закінчуємо 3-й поверх. Також завершена система вентиляції, близько 50% робіт по фасаду, закінчуємо покрівлю, - розповідає заступник директора компанії - генпідрядника «Харківбудсервіс» Євген Логінов. - У старій будівлі необхідно ще замінити частину вікон, зробити внутрішнє оздоблення та утеплення фасаду».

Завершити роботи планують цієї зими.

Більше фото