Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Мистецтво Слобожанщини» запрошує на виставку до Дня Незалежності України та Дня міста Харків

«Мистецтво Слобожанщини» запрошує на виставку до Дня Незалежності України та Дня міста Харків

З 8 по 23 серпня у галереї буде експонуватися фотовиставка переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини», який проводився обласним центром культури і мистецтва в 2017 році.

На виставці будуть представлені 87 чорно-білих і кольорових фотографій трьох авторів - Маргарити Корнющенко, Катерини Погрібної та Сергія Лошатинського, зроблених у театрах Харкова.

Нагадаємо, за ініціативи Управління культури і туризму ХОДА в 2017-му був проведений конкурс театральної фотографії «5-я стіна. Театри Харківщини» Харківським обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва, в якому посіли перші місця Катерина Погрібна - у номінації «Вистава» з роботою «Самотність удвох» (Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна, вистава «Ляльковий дім» 2017 р.), Маргарита Корнющенко - у номінації «За лаштунками» з роботою «Театральне задзеркалля» (Харківський театр для дітей та юнацтва, вистава «Золотоволоска» 2017 р.) і Сергій Лошатинський - у номінації «Акторський портрет» з роботою «Генріх VIII» (Харківський театр «Мадригал», вистава «Королівські ігри» 2017 р.).

На виставці у «Мистецтві Слобожанщини» з 8 по 23 серпня будуть представлені роботи, виконані в різних жанрах: це і роботи, зроблені безпосередньо під час вистави, і акторські портрети, і залаштунки, і навіть театральні фантазійні композиції. Експоновані світлини, попри досить складну специфіку зйомок у театрі, мають високу якість з високими естетичними характеристиками, а також відбивають індивідуальний творчий погляд кожного фотографа.

Наприклад, одна з авторок - Маргарита Корнющенко присвятила свою частину експозиції тільки одній, кращій, на її погляд, роботі режисера Олександра Ковшуна - виставі «Замок» за романом Франца Кафки в Харківському театрі ім. Шевченка - і назвала свою частину експозиції «Замок, який збудував  К.». У цій назві літера «К» має декілька сенсів - це і автор роману Кафка, і його головний герой, позначений автором лише цією літерою, й сам Олександр Ковшун.

Під час роботи фотовиставки переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини» відбудеться низка культурологічних заходів:

8 серпня о 17:00 – урочисте відкриття виставки 3-х переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини»;

9 серпня о 17:00 – урочисте відкриття персональної виставки живопису Геннадія Валевахіна «Кольорова наснага»;

14 серпня о 17:00 – перегляд відеозапису концерту світового рівня «Володимир Співаков (скрипка)  «Тому, що люблю!»;

15 серпня о 17:00 –лекція на тему: «Фотографія в ХІХ столітті: від технології до мистецтва. Частина 1». Лектор - Харіна Юлія.

20 серпня о 17:00 –  Лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «Люди старого Харківського університету».  Частина 3.

22 серпня о 17:00 – творча зустріч з авторами фотовиставки 3-х переможців конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини» - Маргаритою Корнющенко, Катериною Погрібною та Сергієм Лошатинським.

Теги