Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Біляївському ліцеї на Первомайщині відновили фасад та облаштували спортмайданчик

У Біляївському ліцеї на Первомайщині відновили фасад та облаштували спортмайданчик

До закладу освіти під час робочої поїздки завітав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

На утеплення фасаду в Біляївському ліцеї чекали давно.

«Школа досить стара, 1971 року будівництва. По стінах подекуди пішли тріщини, бокові класи взимку вологі, стіни навіть покриваються памороззю. Ремонтні роботи проводяться дуже якісно: будівлю обшивають товстим шаром утеплювача з водним бар’єром. Також зробили відмостку, раніше її не було, - розповіла директорка ліцею Наталія Гринь. - Тепер у класах буде тепло, крім того, ми зможемо суттєво економити на опаленні».

За словами директорки, рішення щодо яскравих кольорів фасаду приймали разом з учнями, проводили спеціальне опитування. Зараз учні задоволені тим, як виглядатиме їхній ліцей. Ремонтувати фасад у закладі розпочали влітку, наразі роботи - на завершальній стадії.

Крім того, за час канікул на території ліцею облаштували сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям.

«Це один з трьох опорних закладів Первомайського району. За оснащенням він є одним з найкращих в області: тут є 5 предметних сучасних кабінетів, медіатека. Завершуємо роботи з будівництва штучного футбольного майданчика, енергомодернізації будівлі й облаштування чудового фасаду. Усі роботи будуть завершені до середини серпня. І учнів очікує ще один сюрприз - лінгафонний кабінет, який уже почали монтувати», - розповів Анатолій Бабічев.

У закладі розраховують на продовження оновлення, зокрема, на підтримку в ремонті спортивної зали.

«Ми відчуваємо серйозну підтримку обласного керівництва протягом останніх років. Минулого року облаштували медіатеку, ресурсну кімнату, відремонтували харчоблок. Також замінили дах спортивної зали – тепер можна робити внутрішній ремонт, який нам дуже потрібний», - поділилася Наталія Гринь.

Анатолій Бабічев також ознайомився з результатами ремонтних робіт, які провели в розташованому на території ліцею дитячому садку. Його будівлю також утеплили та оздобили фасад.