Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучники успішно виступили у Львові

Харківські лучники успішно виступили у Львові

На чемпіонаті України серед юніорів та другому етапі Кубка України, присвяченому пам'яті Заслуженого тренера України Богдана Кокоти харків’яни завоювали 8 нагород.

Участь у чемпіонаті України взяли спортсмени 1999 року народження та молодші з 10 регіонів країни, які розіграли медалі в стрільбі з класичного та блокового лука в командних та індивідуальних змаганнях. За підсумками чемпіонату харківські лучники завоювали 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

Золоту медаль вони здобули в командних змаганнях зі стрільби з класичного лука серед юніорів. Микита Кравчук, Володимир Каменський та Андрій Сергієнко у фіналі обіграли з рахунком 6:2 іншу харківську команду, до складу якої увійшли Михайло Бойко, Олександр Грекулов та Леонід Дікань.

Ще одну срібну нагороду харківські лучники завоювали в командних змаганнях зі стрільби з блокового лука. На цей раз відзначилися юніорки. Віра Охотська, Дарина Чередниченко та Олена Гриншпун у фіналі поступилися 195:223 лучницям з Києва.

Дві бронзові нагороди були здобуті в змаганнях змішаних команд. У стрільбі з класичного лука Ірина Третьякова та Олександр Грекулов у поєдинку за бронзову медаль з рахунком 6:2 обіграли суперників з Чернівецької області.

У блоковому луку харківська змішана команда - Віра Охотська та Антон Бабійчук - у «бронзовому фіналі» з рахунком 143:127 перемогли команду з Житомирської області.

У загальнокомандному заліку збірна Харківської області посіла перше місце.

Ці змагання стали одним з етапів відбору та формування збірної України на чемпіонат світу зі стрільби з лука серед юніорів та кадетів, який з19 по 25 серпня цього року відбудеться в Іспанії.

За інформацією Управління у справах молоді та спорту ХОДА, по закінченню чемпіонату України також у Львові відбувся 2-й етап Кубка України. В стрільбі з класичного лука харків’яни здобули «золото» і дві «бронзи».

Дарина Павліченко, Катерина Дубровіна та Валерія Оніщук завоювали «золото» в командних змаганнях серед жінок, перемігши у фіналі 5:3 команду Сумської області.

Також на рахунку Катерини Дубровіної була бронзова медаль в індивідуальних змаганнях серед жінок. Ще одну «бронзу» завоював Микита Кравчук в індивідуальних змаганнях серед чоловіків.

Теги