Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Богдан Бондаренко здобув «золото» Європейських ігор у командних змаганнях

Богдан Бондаренко здобув «золото» Європейських ігор у командних змаганнях

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Збірна України з легкої атлетики, до складу якої входив і харківський атлет, посіла перше місце на ІІ Європейських іграх, які 30 червня завершилися в Мінську.

Змагання в легкій атлетиці проходили в новому форматі DNA (DynamicNewAthletics – динамічна нова легка атлетика) та, окрім особистих медалей, розігрувалась і командна. Українські легкоатлети впевнено дійшли до фіналу, де вибороли перше місце, випередивши збірні Білорусі та Німеччини, які, відповідно, посіли друге та третє місце.

Таким чином, до своєї бронзової медалі в особистих змаганнях у секторі стрибків у висоту харків’янин Богдан Бондаренко додав командне «золото».

Загалом на ІІ Європейських іграх харківські спортсмени здобули золоту, срібну та бронзову нагороди. Нагадаємо, що срібним призером став боксер Микола Буценко, який виступав у ваговій категорії до 56кг.

За підсумками ІІ Європейських ігор українські спортсмени завоювали в столиці Білорусі 16 золотих, 17 срібних, 18 бронзових нагород та посіли третє місце в медальному заліку. Друге з результатом 24 золоті, 16 срібних та 29 бронзових було за господарями змагань - білорусами, а перше вибороли росіяни (44-23-42).

Наступні Європейські ігри відбудуться в 2023 році в польському Кракові.

Теги