Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та посол Угорщини Іштван Ійдярто домовилися про розширення співпраці у промисловості та ІТ

Юлія Світлична та посол Угорщини Іштван Ійдярто домовилися про розширення співпраці у промисловості та ІТ

25 червня голова ХОДА провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні.

На початку зустрічі Іштван Ійдярто відзначив, що відвідує Харківщину вперше.

«Уже давно ми маємо з Харковом і регіоном хороші культурні зв'язки, проводили різні заходи. Перший мій візит був до Торгово-промислової палати, і ми теж відзначили, що є хороші двосторонні контакти. Тому я так вважаю, що фундамент у нас вже є, тож потрібно працювати й далі. Я вважаю, що Харківський регіон - це дуже цікаво для нас, - відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні. - Ми впевнені, що у вас є фантастичні можливості, які стосуються індустріальної бази та ІТ. Нас також цікавить аграрний бізнес».

Юлія Світлична презентувала пану послу потенціал Харківської області, акцентуючи увагу на тих сферах, в яких розвиток співробітництва з Угорщиною має найбільші перспективи. Керівник області також порушила питання щодо можливого відкриття філіалу Харківської торгово-промислової палати на території Угорщини та відкриття Почесного консульства Угорщини в Харкові. Обидві пропозиції отримали підтримку з боку Іштвана Ійдярто.

«Дуже задоволена перемовинами з послом Угорщини, - сказала голова ХОДА, підбиваючи підсумки зустрічі. - Сьогодні ми домовилися про розширення співпраці у сфері ІТ, а також промисловості, про розширення проєктів у науковій сфері, медицині, фармації та енергоощадженні. Також подумали про відкриття представництва торгово-промислової палати Харківщини або в Будапешті, або в Дебрецені. І, сподіваюся, що ми найближчим часом працюватимемо над тим, щоб відкрити Почесне консульство Угорщини тут, на території області. Маємо плідну співпрацю, є перспективи розвитку, тож сьогодні зосередилися на наших подальших планах».

Більше фото