Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Провідні науковці обговорили перспективи розвитку харківської науки

Провідні науковці обговорили перспективи розвитку харківської науки

21 червня заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у круглому столі харківських вчених, якій відбувся на базі Харківського національного юридичного університету ім. Я. Мудрого.

Під час зустрічі представників академічних і галузевих установ та закладів вищої освіти регіону обговорили концепції розвитку науково-технічного сектору України, і, зокрема, Харкова, як провідного науково-технічного та освітянського центру країни.

Від імені керівниці області Юлії Світличної присутніх привітав Анатолій Бабічев. Він наголосив, що Харківщина завжди займала особливе місце на «науковій мапі» України. За його словами, для структури економіки нашого регіону розвиток науки – це, в першу чергу, запорука інноваційного оновлення промислового комплексу, і саме наукові здобутки можуть забезпечити конкурентоспроможність Харківщини.

«Ви знаєте, що одним з пріоритетних напрямів роботи команди обласної державної адміністрації є системна і послідовна робота підняття на якісно новий рівень співпраці з науковою спільнотою Харківщини, - підкреслив Анатолій Бабічев. – Останні роки разом з керівниками закладів освіти, наукових установ ми багато робимо для підтримки науки на регіональному рівні, починаючи зі стипендій видатним і молодим науковцям і закінчуючи залученням іноземних інвестицій».

Результатом спільної роботи, зазначає заступник голови ХОДА, є відкриття на базі провідних вишів регіону наукових парків, інноваційних лабораторних центрів, бізнес- інкубаторів.

«Тож чергова ініціатива харківських вчених може стати дорожньою картою принципів формування концепції розвитку науково-технічної сфери», - сказав Анатолій Бабічев.