Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХНУ ім.Каразіна ввійшов до ТОП-500 кращих університетів світу

ХНУ ім.Каразіна ввійшов до ТОП-500 кращих університетів світу

Про це йдеться у щорічному звіті міжнародного рейтингу QS World University Rankings-2020, який опубліковано 19 червня.

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна посідає перше місце серед українських закладів вищої освіти і входить до ТОП-500 кращих університетів світу. Каразінський - на 491 позиції, найвищій у рейтингу у порівнянні з іншими українськими університетами й наразі єдиний з українських вишів, представлений у ТОП-500.

«У рейтингах (зокрема, QS, Times Higher Education та Шанхайський, які складають трійку найвпливовіших і найавторитетніших) оцінюються такі напрями діяльності закладів вищої освіти, як наукова діяльність, підготовка наукових кадрів, міжнародна активність, інноваційна діяльність, освітня діяльність, фінансування навчального процесу та наукових досліджень», - зазначають у прес-службі ХНУ ім.Каразіна.

Довідка. QS World University Rankings – це глобальне дослідження та рейтинг кращих закладів вищої освіти світового значення за показником їхніх досягнень у галузі освіти і науки. Рейтинг розраховано за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS). Створений у 2004 році Quacquarelli Symonds спільно з британським виданням Times Higher Education, рейтинг QS є одним з найбільш впливових глобальних рейтингів університетів. Входження університету до світового рейтингу QS стало одним з логічних результатів виконання стратегічної програми розвитку й фактом визнання його університетом світового класу.

Теги