Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У дитячих таборах Харківщини вживаються комплексні заходи безпеки

У дитячих таборах Харківщини вживаються комплексні заходи безпеки

Гарантування пожежної безпеки, запобігання травматизму та загибелі на воді, профілактика гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь – ці та інші заходи вживаються в закладах оздоровлення та відпочинку під жорстким контролем ХОДА.

«Ми маємо приділити особливу увагу як якості оздоровчої кампанії, так і дотриманню безпеки дітей під час відпочинку. Безумовне дотримання у дитячих закладах вимог санітарного законодавства, виконання затверджених норм та якості харчових продуктів, виконання в повному обсязі приписів державного нагляду в сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту знаходиться на особистому контролі керівників усіх залучених структур», - підкреслив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Протягом літньої оздоровчої кампанії у районах та містах області працюють міжвідомчі комісії, які проводитимуть комплексні перевірки закладів – як планові, так позапланові.

«Відкриття таборів може бути здійснено виключно за результатами погодження районних чи міських комісій з перевірки стану їх готовності. До відкриття у закладах мають бути проведені ремонти та технічне обслуговування джерел зовнішнього та внутрішнього водопостачання, приведене у працездатний стан обладнання автоматичної пожежної сигналізації, в належний стан - шляхи евакуації. Заклади мають бути забезпечені засобами пожежогасіння та водопостачання, території дитячих таборів мають бути очищені від сміття, сухої трави та листя», - наголосив Марк Беккер.

Особливої уваги керівництво області вимагає до організації безперебійного постачання якісних продуктів харчування для дітей.

«Обов’язково мають бути вжиті заходи з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та дикорослими рослинами, хімічними речовинами. Головне управління Держпродспоживслужби в області забезпечує контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства протягом усього періоду літньої оздоровчої кампанії», - підкреслив перший заступник голови ХОДА.

Він також зазначив, що власників та директорів таборів попереджено про персональну відповідальність за збереження життя та здоров’я дітей під час оздоровчої кампанії.

Крім того, за дорученням обласної адміністрації на рівні районів та міст області постійно проводиться робота із запобігання надзвичайних ситуацій не тільки в дитячих закладах оздоровлення, а й на базах відпочинку, в пансіонатах, кемпінгах - незалежно від форми власності та підпорядкування.