Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев обговорив співпрацю в освітній сфері з Гінтарасом Стєпонавічусом

Анатолій Бабічев обговорив співпрацю в освітній сфері з Гінтарасом Стєпонавічусом

Зустріч заступника голови облдержадміністрації з депутатом Сейму Литовської Республіки відбулась 3 червня в ХОДА.

Розпочинаючи захід, Анатолій Бабічев передав Гінтарасу Стєпонавічусу вітання від керівника ХОДА Юлії Світличної та зауважив, що Харківщина пишається рівнем розвитку системи освіти та науки в регіоні.

«В області функціонує 31 заклад вищої освіти, де навчається понад 20 тисяч іноземців, - сказав заступник голови ХОДА. – Ми постійно працюємо над тим, щоб покращувати якість надання освітніх послуг та підвищувати конкурентоспроможність, і нам це вдається».

Анатолій Бабічев також повідомив про заходи, які проводять в області задля розвитку системи професійно-технічної освіти.

«З Литовською Республікою у Харківщини дружні відносини. Нещодавні візити до нашого регіону Президента та Міністра закордонних справ Литви - цьому лише підтвердження», - сказав Анатолій Бабічев.

Також він зауважив, що Харківщина завжди відкрита для співпраці.

«Ми активно працюємо в регіонах, які постраждали внаслідок збройного конфлікту, – це Луганська та Донецька області, - зазначив Гінтарас Стєпонавічус. – Здебільшого - це тема булінгу в школах. У Литві ми 5 років тому почали використовувати низку програм з протидії цьому явищу, і світова спільнота вже бачить зрушення та перші результати».

Також депутат Сейму Литовської Республіки поділився досвідом у напрямку укріплення лідерства в школах та розвитку позашкільної освіти.

«У 4 містах України спільно з Міністерством освіти України впроваджуємо литовський досвід, коли «гроші ходять за дитиною», і кожна дитина має право обрати будь-який гурток, незважаючи на форму власності, і оплатити його з передбаченої суми», - розповів Гінтарас Стєпонавічус.

За результатами зустрічі сторони домовилися й надалі розширювати співпрацю в освітній сфері та обмін досвідом між Харківщиною та Литовською Республікою.