Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області триває підготовка місць масового відпочинку населення на водних об’єктах

В області триває підготовка місць масового відпочинку населення на водних об’єктах

Це питання обговорювали в ХОДА 31 травня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Захід відбувся під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера. Звертаючись до голів РДА, він наголосив на персональній відповідальності керівників районів у питанні підготовки пляжів до купального періоду.

«Кожен район повинен мати узгоджені місця масового відпочинку населення на водних об’єктах з відповідним обладнанням пляжів», - наголосив Марк Беккер.  

Так, за даними Департаменту цивільного захисту ХОДА, у минулому році на водних об’єктах області загинули 49 осіб. Директор департаменту Павло Пономаренко підкреслив, що усі випадки загибелі людей на водоймах сталися поза обладнаними пляжами.

У цьому році, за його словами, відповідно до постанови Кабінету міністрів України, РДА та органами місцевого самоврядування визначено та затверджено протокольними рішеннями місцевих комісій з питань ТЕБ та НС 62 місця масового відпочинку населення на водних об’єктах. З них у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку - 10, на базах відпочинку - 21, пляжів загального користування - 31.

За словами Павла Пономаренка, органам місцевого самоврядування, керівникам районів та закладів відпочинку необхідно укласти угоди на проведення робіт з водолазного обстеження дна акваторії пляжів з аварійно-рятувальними водолазними службами.

«На сьогодні в області мають право проводити роботи з обстеження дна акваторії пляжів Харківська обласна комунальна аварійно-рятувальна водолазна служба та група піротехнічних та спеціальних водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області», - зазначив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА.

Згідно з протокольним рішенням, організацію водолазного обстеження дна акваторії пляжів, обладнання пляжів та рятувальних постів потрібно забезпечити до 10 червня.