Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському районі відкрили дитсадок на 100 місць

У Зміївському районі відкрили дитсадок на 100 місць

Новий дошкільний заклад розпочав роботу в селі Таранівка.

Без дитсадка Таранівка залишилась ще в 1997 році. З того часу будівля ДНЗ пустувала, а місцеві жителі були змушені возити дітей до сусідніх населених пунктів. Питання відновлення дитсадка порушила місцева громада, сільська рада розробила проект реконструкції будівлі, з яким люди звернулися до голови ХОДА Юлії Світличної.

«Юлія Олександрівна підтримала цей проект, з обласного бюджету були виділені кошти на його реалізацію. Також долучилися районний та місцевий бюджети. У результаті сьогодні відкриваємо довгоочікуваний навчальний заклад», - розповів голова Зміївської РДА Віталій Кошеленко.

Ясла-садок «Ромашка» розмістився в типовій двоповерховій будівлі. У закладі облаштували 4 групи (ігрові, спальні, гігієнічні кімнати, роздягальні), а також кабінети адміністрації, пральню, медичний пункт тощо. ДНЗ також повністю забезпечений обладнанням, меблями, інвентарем, іграшками та навчальними посібниками. Меблями, матрацами та подушками для спальних кімнат допоміг Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ.

У день відкриття дитсадку його відвідав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він передав місцевій громаді привітання від керівника області Юлії Світличної.

«У нашій області розвиток дошкільної освіти – це пріоритет номер один. За 2 минулих роки ми створили понад 3000 нових місць у дитсадках. На цей рік також плани – 1,5 тисячі. Таке завдання поставила голова ХОДА. Думаю, що спільними зусиллями ми це завдання виконаємо», - відзначив Анатолій Бабічев.

З відкриттям нового дитсадку питання доступності дошкільної освіти в Таранівці повністю знято – місць вистачає всім охочим.

Більше фото