Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житлову субсидію в Харківській області отримали 290,5 тис. сімей

Житлову субсидію в Харківській області отримали 290,5 тис. сімей

11 травня під головуванням Міністра соціальної політики України Андрія Реви відбулась урядова селекторна нарада.

Під час заходу розглянули питання перерахунку житлових субсидій у світлі прийнятих рішень Кабінету міністрів України щодо розвитку й вдосконалення системи.

«Ви пам’ятаєте, що монетизація, яку було розпочато з 1 січня, спочатку відбувалась у безготівковій формі, в лютому система монетизації субсидій була доповнена готівковою формою, - нагадав Андрій Рева. – З цього приводу лунало багато дискусій, але, проаналізувавши дані, можу зазначити, що рішення щодо монетизації було правильним. Буде паралельно існувати 2 моделі, хоча систему потрібно буде розвивати й вдосконалювати».

Під час селектору в студії Харківської області заступник голови ХОДА Михайло Черняк зазначив, що станом на 30 квітня житлову субсидію отримували 290,5 тис. сімей (це майже 30% від загальної кількості домоволодінь), що в 1,6 раза менше ніж на кінець попереднього опалювального періоду. Так, з початку року житлові субсидії нараховано на загальну суму 1 млрд 756 млн грн, у тому числі: коштом субвенції з держбюджету – 597,1 млн грн, у грошовій готівковій формі – 1 млрд 104 млн грн та у грошовій безготівковій формі – 54,6 млн грн.

Також, за даними Михайла Черняка, у квітні пільги на оплату житлово-комунальних послуг отримували більш ніж 248 тис. осіб. З початку року для пільг на оплату ЖК послуг нараховано на загальну суму 228,2 млн грн.