Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пам’ять об’єднує нас. Юлія Світлична

Пам’ять об’єднує нас. Юлія Світлична

9 травня на Національному меморіальному комплексі в Дергачівському районі відбуваються заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Першою подією дня стало покладання квітів до монументальної стели загиблим воїнам. У ньому взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій на території інших держав, воїни АТО, громадськість та керівництво області. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, після якої прозвучав військовий салют.

«Як завжди, 8 та 9 травня нас об’єднують. І сьогодні ми всі разом – ветерани Другої світової та діти війни, воїни ООС та АТО, учасники різних бойових дій, а також усі харків’яни об’єдналися, тому що пам’ять нас об’єднує: об’єднує  один - з одним, покоління - з поколінням, українців - з усім світом. Ми можемо вірити в різних богів, спілкуватися різними мовами, можемо мріяти про різне, але об’єднати нас повинна мрія про будівництво нашого спільного майбутнього, тому єднаймося для того, щоб розвиватися та жити в мирі», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона подякувала ветеранам Другої світової війни та побажала всім присутнім українським воїнам усіх часів здоров’я, натхнення та сил.

9 травня урочисті заходи відбуваються в усіх районах Харківської області.

Більше фото