Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На наступному тижні розпочнуться роботи з будівництва окружної дороги навколо Лозової

На наступному тижні розпочнуться роботи з будівництва окружної дороги навколо Лозової

Про виконані за тиждень роботи та найближчі плани щодо ремонту доріг області розповіли під час брифінгу 26 квітня.

Про роботи, які виконують на дорогах державного значення, розповів заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир.

Так, продовжуються роботи з поточного ремонту на трасі Харків-Вовчанськ. Там відновили ділянку на в’їзді у Вовчанськ, яка з’єднала ще дві ділянки, відремонтовані в минулому році. Тепер на в’їзді в місто є повністю відновлений відрізок протяжністю 8 км. Продовжуються також роботи поблизу в’їзду в селище Старий Салтів, зараз там виконують фрезерування.

Тривають роботи на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград: поблизу села Борки влаштовано 1,6 км дороги, продовжуються роботи в районі Таранівки, де влаштовують верхній шар асфальтобетону.

Розпочато роботи на трасі  Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка. На ділянці на в’їзді в Зміїв відновлюють ділянку довжиною близько 1 км: там завершують фрезерування та починають влаштування шару з асфальтобетону.

Продовжуються роботи на дорозі Харків - Чугуїв – Печеніги: ділянку поблизу дамби в Печенігах відфрезеровано, починається влаштування шару з асфальтобетону.

«Продовжуються і роботи з ямкового ремонту на всіх напрямках області. Закінчуємо працювати в районі Роганського житлового масиву та виїзду з Харкова на Зміїв. Там працюють до 6 бригад, до 1 травня плануємо завершити роботи. Загалом з початку сезону на дорогах державного значення ліквідовано близько 51 тис. кв. м ямковості», - розповів Михайло Богатир.

Про роботи, які виконуються на дорогах місцевого значення, розповів директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

На завершальному етапі - роботи в Дворічанському районі: на дорозі Товальжанка – Петропавлівка закінчують фрезерування ділянки, на днях буде влаштовано шар асфальтобетону.

У Балаклійському районі на завершальній стадії - роботи на дорозі Балаклія – Андріївка.

У Дергачівському районі дорожники закінчили роботи на під’їзді до населеного пункту Великі Проходи, а також завершили підготовку до укладання асфальтобетону на під’їзді до Малих Проходів. На 70 % виконані роботи з ремонту дороги в Циркунах Харківського району

«На наступному тижні ми почнемо реалізацію великого проекту – будівництво об’їзної дороги навколо Лозової. На цьому тижні ми виїжджали на місце, провели велику нараду. Сьогодні забираємо в ДАБІ дозвіл на початок робіт, підрядник вже перевозить туди техніку. З понеділка почнемо зняття шару ґрунту», - розповів Ігор Турченко.

Він також зазначив, що на дорозі буде побудовано ваговий майданчик, відповідні проектні роботи вже ведуться.

«Наше завдання - не тільки збудувати об’їзну дорогу та відновити дорогу Мерефа- Лозова - Павлоград, а поставити ваговий майданчик, щоб перевізники дотримувалися нормативних правил та не руйнували дороги», - сказав директор ДП «Дороги Харківщини».

Що стосується експлуатаційного утримання доріг місцевого значення, то щоденно на них працюють 37 ремонтних бригад, для ремонту використовують понад 400 тонн асфальтобетонної суміші.