Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася з послом Республіки Корея Лі Янг-Гу

Юлія Світлична зустрілася з послом Республіки Корея Лі Янг-Гу

Сторони обговорили реалізацію спільних проектів, обмін бізнес-делегаціями та напрямки для подальшого розширення співробітництва.

Відкриваючи зустріч, голова ХОДА Юлія Світлична зазначила, що в Харківській області склалися ефективні та конструктивні взаємини з Республікою Корея.

«Ми спільно реалізували багато хороших і корисних ідей для розвитку області - у різних сферах, у тому числі енергетиці та охороні здоров'я. Багато ідей, які ми з вами обговорювали, вже реалізовані», - сказала керівник області.

Вона підкреслила, що Південна Корея високотехнологічна, в цій країні цінують нові ідеї. А Харківська область - це прекрасний майданчик для реалізації нових проектів і впровадження сучасних технологій.

«Ми розуміємо, що нові можливості вкрай необхідні для того, щоб бути конкурентоспроможними на ринку, а вся необхідна база в Харкові є. Є й люди, які володіють великими знаннями. Є і виробничі майданчики, на яких можна виробляти продукт. Є й наукові ідеї, які генеруються в Харківській області та потребують інвестицій», - сказала Юлія Світлична.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу акцентував увагу також на можливостях харківського агропрому, зазначивши, що розвиток агросфери та виробництва органічних чистих продуктів дуже перспективні.

«Харківська область - це область науки й технологій», - підкреслив пан посол.

У ході зустрічі сторони обговорили кроки, які необхідно зробити для подальшого розширення співробітництва. Зокрема, мова йшла про обмін бізнес-делегаціями Харківської області та Південної Кореї. Юлія Світлична запевнила Лі Янг-Гу в тому, що з боку керівництва регіону буде надана вся інформація, що цікавить партнерів, та вся необхідна допомога.

«Ми знаємо, що Південна Корея - це дуже серйозний і надійний партнер, який довіряє Харківській області. І ми це дуже цінуємо, дорожимо цим і будемо робити все для того, щоб спільні проекти й надалі реалізовувались ефективно та швидко», - підсумувала глава ХОДА.

Більше фото