Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські «Пантери» - срібні призерки чемпіонату України

Харківські «Пантери» - срібні призерки чемпіонату України

З 19 по 21 квітня у Харкові відбувся фінал чемпіонату України з хокею серед жінок сезону 2018-2019 років, срібні медалі якого виборов харківський клуб.

У фіналі зустрілися діючий чемпіон країни - харківський клуб «Пантери» та київська команда «Україночки».

Поступившись киянкам у першому матчі з рахунком 4:5, у другому харківські хокеїстки змогли взяти реванш, вигравши 4:3 у серії булітів. Таким чином, долю золотих нагород чемпіонату визначив додатковий матч, який з рахунком 3:2 виграв клуб «Україночка», та став чемпіоном України. Харківські «Пантери» здобули срібні медалі. Бронзовими призерами третього чемпіонату України з хокею серед жінок став київський клуб «Автомобіліст».

Під час урочистої церемонії нагородження переможців та призерів від імені голови ХОДА Юлії Світличної привітав заступник керівника області Анатолій Бабічев. Він висловив сподівання, що український жіночий хокей стане потужною силою в світовому спорті.

«Я пишаюся, що фінал чемпіонату проходив на Харківщині. Звичайно, вболівав за харківський клуб, але неможливо завжди перемагати. Є перемоги, і є поразки, але вони завжди стимулюють на нові досягнення. Тому - не здаватися та тільки вперед. У нас є світле майбутнє в розвитку спорту і, звичайно, жіночого хокею. І я впевнений, що незабаром ми будемо вболівати на Олімпіаді за жіночу збірну України, яка покаже усьому світу справжню міць», - зазначив Анатолій Бабічев.