Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

17 квітня до першого заступника голови ХОДА зверталися переважно з питаннями, що стосувалися земельних відносин та транспорту.

Так, жителі Харківської області звернулися з питанням приватизації ділянок ДСП «Комунар», що розташовані на території Коротичанської селищної ради та Люботинської міської ради. За словами заявників, 214 осіб не можуть отримати свою землю через перейменування підприємства.

«Ми займалися оформленням документів не один рік, усі пункти збору документів ми виконали, але отримали відповідь, що підприємство перейменували з «Комунара» на «Слобожанський» - і більше ніяких прав у нас на землю немає», - розповів один із заявників.

Перший заступник голови ХОДА зазначив, що така відповідь не є законною та дав доручення представнику профільного департаменту, що був присутній на заході, розібратися в цій ситуації.

Також до Марка Беккера звернувся заявник з питанням щодо надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою про встановлення меж земельної ділянки, яка перебуває в оренді.

«Я зібрав усі необхідні документи, але мені відмовлено в оформленні», - повідомив першому заступнику голови ХОДА заявник.

Марк Беккер роз’яснив, що ділянка, яка перебуває в оренді заявника, містить землі на території населеного пункту та за його межами.

«Документація, яку вам необхідно зібрати, повинна містити два окремі договори на ці ділянки, а не спільний», - зазначив Марк Беккер.

Це та інші питання, які були озвучені під час прийому громадян, перший заступник голови ХОДА пообіцяв детально вивчити та надати заявникам відповіді та можливу допомогу в рамках законодавства України.