Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся міжнародний турнір з олімпійського тхеквондо

Відбувся міжнародний турнір з олімпійського тхеквондо

13 та 14 квітня в Харківському палаці спорту «Локомотив» пройшли змагання Ukraine Open Cup 2019, що зібрали близько 300 спортсменів з 20 країн світу.

Традиційний український турнір з олімпійського тхеквондо, який вже шостий рік має високий клас G-1, дає учасникам бали у світовий рейтинг, тому приваблює тхеквондистів з різних країн. Цього разу до Харкова завітали гості з Європи, Азії та Африки. Серед учасників були переможці та призери континентальних чемпіонатів, чемпіонатів світу та Олімпійських ігор. У складі національної збірної Азербайджану на харківському турнірі перемогу здобув олімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро Радік Ісаєв.

«Конкуренція була дуже висока, але українські та, зокрема, харківські тхеквондисти змогли також показати високі результати», - зазначають в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Медалі турніру були розіграні в трьох вікових категоріях: дорослі (спортсмени 1978-2002 років народження), юніори (2002-2004 р.н.) та кадети (2005-2007 р.н.). Спільними зусиллями трьох поколінь харків’яни здобули  6 золотих, 8 срібних та 8 бронзових нагород.

Переможцем турніру у ваговій категорії до 54кг серед чоловіків став Василь Котяш. У фіналі він з рахунком 19:13 здолав Бахруза Гулузаде з Азербайджану.

Денис Вороновський став срібним призером у вазі до 80кг. Він успішно провів два поєдинки, але у фіналі програв 0:15 чемпіону Європи та світу, бронзовому призеру Олімпіади в Ріо азербайджанцю Міладу Беігі Харчегані.

Бронзову медаль у ваговій категорії до 63кг завоював Олександр Дзюба.

У загальнокомандному заліку серед дорослих перемогу здобула збірна Азербайджану. Друге місце посіла команда міста Київ, а третє – команда з Туреччини.

У змаганнях серед юніорів на рахунку харківських спортсменів були 4 золоті, 4 срібні та 4 бронзові медалі, а також друге місце в загальнокомандному заліку. Перше було за киянами, а третє посіла команда з Туреччини.

Переможцями турніру стали: Денис Іващенко (юніори, вагова - до 45кг), Владислав Функендорф (юніори, вагова категорія - до 51кг), Артем Гайдар (юніори, вагова категорія - до 63кг) та Єлизавета Христенко (юніорки, вагова - до 59кг).

У змаганнях серед кадетів на рахунку харків’ян - 2 золоті, 3 срібні та 3 бронзові нагороди. «Золото» турніру здобули Сергій Козлов (кадети, вагова категорія - до 45кг) та Дарина Костеневич (кадетки, вагова - до 41кг).

Перемогу в загальнокомандному заліку серед кадетів здобули спортсмени Дніпропетровської області. Друге місце було за тхеквондистами Харківської області, а третє посіли гості з Туреччини.

Також за підсумками змагань харківський суддя Дмитро Манюхін був визнаний одним з кращих рефері турніру.

«До турніру ми підійшли дуже серйозно, придбали нові донги та електронні системи. Ми не стоїмо на місці і постійно рухаємося вперед. Думаю, що наступний турнір зможемо провести ще на більш високому організаційному рівні, - зазначив президент Федерації тхеквондо ВТФ України Лесик Саманджія. - На цьому турнірі ми не вимагали від наших спортсменів високих результатів. Кілька тижнів тому був відповідальний старт на чемпіонаті України, де формувалася збірна країни. З 15 по 19 травня в Манчестері у нас дорослий чемпіонат світу. Тому для наших перших номерів цей турнір розглядали, як перехідний період та підготовку до чемпіонату світу. Тут кожен побачив свої помилки. Зараз пройдуть збори, на яких тренерський штаб і спортсмени будуть над цими помилками працювати, щоб команда виїхала на чемпіонат та показала максимальний результат».