Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили плани до 2021 року з реалізації Національної транспортної стратегії

У Харкові обговорили плани до 2021 року з реалізації Національної транспортної стратегії

Круглий стіл за участю заступника Міністра інфраструктури України Віктора Довганя та заступника голови ХОДА Вадима Данієляна відбувся 12 квітня.

Під час заходу розглянули проект плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року. Заступник Міністра інфраструктури України відзначив, що Харківська область - одна з лідерів щодо реалізації проектів відновлення транспортної інфраструктури в Україні.

«Сьогодні ми, в першу чергу, обговорюємо план заходів з реалізації транспортної стратегії, й нам дуже важливо отримати зворотний зв'язок від ОДА та місцевих автодорів, аеропорту та залізниці щодо тих проектів, які вони планують реалізувати. Нам потрібно розуміти джерела фінансування: чи це державний, чи обласний бюджет, чи кредит», - сказав Віктор Довгань.

Він зазначив, що з 1 січня 2018 року працює Дорожній фонд, коштом якого стало можливим реалізувати низку проектів.

«Минулого року в Харківській області було відремонтовано понад тисячі дорожніх об’єктів, серед них: 930 об’єктів – дороги комунального значення, 80 доріг місцевого значення та 15 доріг державного значення», - навів дані заступник голови ХОДА.

За його інформацією, в 2019 році один з головних інфраструктурних проектів, які будуть реалізовані в області, - це ініційований головою ХОДА Юлією Світличною повномасштабний ремонт дороги Харків – Мерефа – Лозова – Павлоград.

«Кошти на реалізацію цього проекту закладені окремим рядком у державному бюджеті», - сказав Вадим Данієлян.

Під час круглого столу презентували заходи проекту AASISTS та дій ЄС з підтримки Національної транспортної стратегії та концепцію розвитку електротранспорту в Україні та відповідної інфраструктури. Також учасники заходу обговорили розвиток Харківського аеропорту та інші проекти, які планують реалізувати на Харківщині впродовж 2019-2021 років.