Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Хюг Мінгареллі обговорили напрямки подальшого співробітництва Харківщини та ЄС

Юлія Світлична та Хюг Мінгареллі обговорили напрямки подальшого співробітництва Харківщини та ЄС

Зустріч очільника ХОДА з головою Представництва ЄС в Україні та керівником Українського представництва Європейського інвестиційного банку Жаном-Еріком де Загоном відбулась 9 квітня.

Під час зустрічі Юлія Світлична зазначила, що особлива увага європейських партнерів до нашого регіону дає змогу отримувати максимально ефективні результати від співробітництва, та визначила основні сфери, які необхідно розвивати, залучаючи міжнародну підтримку.

«Програми ЄС, спрямовані на підтримку малого та середнього бізнесу, які сьогодні презентують у Харкові, відкривають нові можливості та ринки. Малий та середній бізнес – це важливий двигун для кожної економіки світу, - підкреслила голова ХОДА. - Сьогодні Україна більше знана у світі як сировинна держава. Але останнім часом в області розвивається малий та середній бізнес, який виробляє кінцевий продукт з доданою вартістю, представлений на полицях європейських супермаркетів. Ми зацікавлені у тому, щоб допомагати нашому агросектору розвиватися та виробляти кінцеву продукцію. Сподіваюся, що ресурси, які надає ЄС, та кредити за низькими ставками сприятимуть цьому». 

Також серед головних сфер подальшої співпраці керівник області назвала ІТ, науку та освіту, машинобудування, енергозаощадження, відновлення рухомого складу громадського транспорту, розвиток інфраструктури та логістики.

«Ми вдячні за високу оцінку нашого потенціалу, за прагнення подальшої співпраці, такої ж результативної, як і до цього. Ми зацікавлені використати всі можливості, які надає ЄС, по максимуму», - підкреслила керівник області.

Хюг Мінгареллі запевнив, що Європейський Союз і надалі співпрацюватиме з регіоном.

«Протягом 5 попередніх років ви зробили багато, щоб провести реформи. Наше завдання – бути поруч з вами та допомогти реалізувати їх, - сказав голова Представництва ЄС в Україні. - Ми знаємо, що Україна - не ресурсна країна. У Харківській області розвинені індустрії ІТ, науки, освіти, машинобудування, аерокосмічна, харчова галузі. Ми знаємо, що ви маєте потенціал в усіх цих сферах. Для нас важливо допомогти вам реалізувати цей потенціал».

Серед головних напрямків подальшої співпраці з регіоном Хюг Мінгареллі назвав також запровадження енергоефективних заходів, реформування системи охорони здоров’я, участь харківських вишів у програмах «Еразмус +» та «Горизонт 2020».

«Також для нас важливо допомагати розвитку малого та середнього підприємництва. Ми декілька років співпрацюємо з центральною владою в напрямку дерегуляції, щоб сформувати клімат для малого та середнього бізнесу. У Харкові ми заснували інформаційний центр для малого та середнього бізнесу, щоб допомагати його представникам долучитися до програм кредитування», – розповів голова Представництва ЄС.

Більше фото