Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп'янську продовжують ремонтувати будівлю районного Будинку культури

У Куп'янську продовжують ремонтувати будівлю районного Будинку культури

З ходом робіт ознайомився заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, який 2 квітня відвідав район з робочим візитом.

Він зазначив, що глава області Юлія Світлична визначила розвиток гуманітарної сфери пріоритетним для області. У зв'язку з цим у регіоні особливу увагу приділяють відновленню і будівництву об'єктів культури. Так, тільки в минулому році коштом з різних джерел фінансування в області відремонтували понад 60 клубів.

У цьому ряду Куп'янський РБК посідає особливе місце, тому що ця будівля є пам'яткою історико-культурної спадщини.

«2,5 - 3 роки тому тут була жахлива картина - будинок перебував у аварійному стані: протікала покрівля, заміни вимагали системи комунікації та опалення. Завдяки наполегливості Юлії Світличної та підтримки депутатського корпусу для відновлення РБК виділили кошти з обласного бюджету», - зазначив Євгеній Шахненко.

Він підкреслив, що Куп'янська РДА системно контролює якість виконаних робіт.

«Залишилося відремонтувати 1-й і 3-й поверхи будівлі. Велику увагу приділяємо системам пожежної безпеки. Також до початку опалювального сезону ми вирішимо питання з переведенням топкової на альтернативні джерела енергії», - розповів голова Куп'янської РДА Микола Ситник.

Директор Куп'янського РБК Лілія Шрамко повідомила, що сьогодні в установі працює 11 гуртків, в яких займаються дорослі і діти - близько 150 осіб. З особливим трепетом учасники місцевих колективів чекали на відкриття зали для глядачів.

«Глядацька зала тепер відремонтована, встановлено нові крісла й сцена. Вже складено графік репетицій колективів, щоб всі змогли виступити на новій сцені», - зазначила Лілія Шрамко.