Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній філармонії відбудеться перформанс від артистів зі Швейцарії та Франції

В обласній філармонії відбудеться перформанс від артистів зі Швейцарії та Франції

25 квітня в рамках року французької мови в Україні в Харкові виступлять швейцарська органістка Аврора Бааль та сценічний декламатор із Франції Емманюель Плентель.

Для харків'ян музиканти підготували нетипову органну програму: на найбільшому в країні органі звучатимуть твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції, Марокко та Бельгії, серед яких - шедеври Саті, Онеґґера, Мессіана. Доповнить їх декламація поезії від Еммануеля Плентеля - французького митця, відомого своїми експериментами з мелодією та словом.

Емманюель Плентель разом із симфонічними оркестрами та театрами створює музично-поетичні постановки для сцен усієї Європи. Зі своїм фортепіанним монологом він виступав у Саудівській Аравії та Ізраїлі.

Аврора Бааль вивчала фортепіано, орган та теорію музики у французькому Ліоні, а пізніше здобула ступінь магістра у відомій швейцарській музичній академії Schola Cantorum Basiliensis зі спеціалізацію на 15-19 століття. Зараз на своїх концертах та у різноформатних музичних проектах вона майстерно поєднує шедеври давньої музики з творами сучасних експериментальних композиторів.

Емманюель Плентель та Аврора Бааль вперше відвідають Харків.

Почути їх можна у Харківській філармонії 25 квітня о 18:30.