Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк ознайомився з ходом будівництва амбулаторії в Старому Салтові

Михайло Черняк ознайомився з ходом будівництва амбулаторії в Старому Салтові

Це одна з 30-х амбулаторій, які будують в області в рамках реформи зміцнення сільської медицини.

Заступник голови ХОДА відвідав об’єкт, перебуваючи з робочою поїздкою у Вовчанському районі 28 березня.

На даний момент у Старому Салтові зведено стіни майбутньої амбулаторії, перекрито дах, у будівлі є внутрішні перегородки.

«Продовжуємо працювати над створенням відповідних умов як для пацієнтів, так і для лікарів. Уже відкрили першу новозбудовану амбулаторію в Малій Рогані, найближчим часом чекаємо на відкриття закладів у Краснокутському, Балаклійському, Зачепилівському, Валківському районах. Будівництво сьогодні йде в усіх районах області. Важливо, що одразу після відкриття ці амбулаторії будуть під'єднані до системи телемедичних послуг. Обладнуємо заклади всім необхідним, під'єднуємо до інтернету, щоб лікарі могли надавати фахову допомогу пацієнтам», - розповів Михайло Черняк.

Також, перебуваючи в районі, заступник керівника області відвідав Вовчанський геріатричний пансіонат у селищі Вільча, де сьогодні проживають 96 чоловік.

У 2018 році в закладі було проведено капітальний ремонт мереж теплопостачання, водовідведення, водопостачання та електропостачання. Також тут відремонтували санвузли із заміною сантехнічного обладнання. Будівлю пансіонату облаштували системою блискавкозахисту, виконано вогнезахист дерев’яних конструкцій горищного покриття. Для закладу придбали необхідне обладнання.

«Для людей, які проживають у цьому та подібних закладах, необхідно створювати максимально комфортні умови. Вони мають відчувати турботу держави. Сьогодні, завдяки децентралізації, ініційованій Президентом, ми маємо таку можливість. На Харківщині за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної на розвиток соціальної сфери сьогодні виділяються дуже значні кошти», - зазначив голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник.