Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонтні роботи у Золочівській дитячій музичній школі вийшли на завершальний етап

Ремонтні роботи у Золочівській дитячій музичній школі вийшли на завершальний етап

З ходом відновлення закладу ознайомився заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, який за дорученням керівника області Юлії Світличної відвідав район з робочою поїздкою 20 березня.

Наразі будівельники завершують внутрішні роботи та розпочинають працювати над останнім шаром фасаду. Він має максимально зберегти історичний вигляд будівлі, побудованої 170 років тому.

Погодні умови нарешті дозволяють також виконувати роботи з упорядкування прилеглої території. Їх планують завершити до літа.

Реконструкція Золочівської дитячої музичної школи розпочалася в листопаді минулого року. Будівельники провели на об’єкті багато демонтажних робіт, повністю замінили кроквяну систему, покрівлю, зробили ізоляцію, посилили мембрани.

«Ремонту будівля школи потребувала вже давно: штукатурка зі стін відвалювалася, кроквяна система згнила та покрівля протікала, підлога провалювалася. Дуже небезпечні сходи на другий поверх, були випадки, коли діти травмувалися. Були відсутні вентиляція та звукоізоляція», - розповіла директор підрядної організації Наталя Гишко.

Окрасою відновленої школи стане нова актова зала, яка займає більшу частину другого поверху. Вона має купольну форму. Тут зможуть розміщатися близько 100 глядачів, які відвідуватимуть концерти вихованців школи. Така велика зала – бажання батьків учнів закладу.

«Це важливо, що в районі області з’явиться справжня камерна зала для концертів, щоб діти відчули себе справжніми артистами, - підкреслив Євгеній Шахненко. – Необхідно докласти всі зусилля, щоб виконати роботи максимально якісно».

Заступник голови ХОДА також звернув особливу увагу підрядників на необхідність виконати всі вимоги щодо протипожежної безпеки в будівлі, де займатимуться діти, а також встановити тут системи відеоспостереження.

Загалом у Золочівській музичній школі навчаються 130 учнів, і кількість їх постійно збільшується. Зараз у музичній школі є класи гітари та домри, фортепіано, баяна, акордеону. Після реконструкції планується відкрити додаткові класи - сольного співу та театральну студію.

«Кошти на проведення масштабної реконструкції музичної школи були виділені з державного бюджету завдяки підтримці голови ХОДА Юлії Світличної. Також за ініціативи Юлії Олександрівни частина коштів була виділена з обласного бюджету. Ми надзвичайно вдячні за таку увагу до розвитку району, адже сьогодні в нас проводяться ремонти та реконструкції на великій кількості об’єктів – такого не було ніколи», - зазначив голова РДА Ігор Гурін.