Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася з колективом Харківського медико-генетичного центру

Юлія Світлична зустрілася з колективом Харківського медико-генетичного центру

Керівник області ознайомилася з роботою закладу, поспілкувалася з його співробітниками та разом з керівництвом центру визначила пріоритети розвитку установи й напрямки необхідної підтримки її з боку ХОДА.

«Міжобласний медико-генетичний центр рідкісних захворювань робить дуже велику роботу. Сюди звертаються й мами, які виношують дітей, і батьки тих дітей, у яких є генетичні розлади. І фахівці центру роблять все для того, щоб попередити та зменшити ризики таких захворювань», - зазначила керівник області.

Юлія Світлична підкреслила, що для ефективної роботи центру важлива не тільки кваліфікація фахівців, але й забезпеченість сучасним обладнанням.

«Ми велику увагу приділяємо розвитку медицини в Харківській області. Цього року тільки 73 об'єкти медицини знаходяться під реконструкцією та ремонтами, але, безумовно, другою важливою складовою є закупівля обладнання. З медико-генетичним центром ми тісно працюємо не перший рік, і цього року також докладемо всіх зусиль, щоб оновити його обладнання», - сказала голова ХОДА.

Генеральний директор Харківського міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру рідкісних (орфанних) захворювань Олена Гречаніна повідомила, що щорічно центр приймає від 34 до 40 тисяч пацієнтів, і кожен рік фахівці знаходять від 350 до 500 нових рідкісних захворювань.

«Генетика зараз розвивається дуже швидко. Багато нових тенденцій. І опинитися на висоті цієї новизни дуже важливо, - сказала Олена Гречаніна. - Унікальний стан нашого Слобожанського краю в тому, що в такій складній проблемі, як рідкісні хвороби, об'єднані зусилля всіх: влади, суспільства, пацієнтів і лікарів. Ви бачите реальне об'єднання зусиль влади і фахівців заради дітей. Звідси й результати. Підтримка Юлії Олександрівни зараз найбільш відчутна, тому що до нас їдуть люди звідусіль, і ми хотіли б, щоб Харків звучав. Я дуже вдячна долі, я дуже вдячна Юлії Олександрівні за те, що вона з нами в цю надзвичайно важливу хвилину».

Під час зустрічі з колективом центру голова ХОДА передала Олені Гречаніній державну нагороду - орден княгині Ольги ІІ ступеня.

«Мені дуже приємно усвідомлювати те, що саме в Харкові є такий центр, який не просто надає допомогу жителям 5 областей, але приймає кожного жителя України, який до вас звертається. До вас їдуть з-за кордону. Вас обирають серед європейських центрів і клінік. Вам довіряють. Довіру дуже складно завоювати. Значить, до цього було пройдено дуже багато. Ми пишаємося тим, що у нас є такі фахівці», - сказала голова ХОДА.

Більше фото