Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2019 році в Харківському історичному музеї створять нову інтерактивну експозицію

У 2019 році в Харківському історичному музеї створять нову інтерактивну експозицію

Необхідне фінансування виділили з обласного бюджету в ході сесії Харківської облради 28 лютого.

Фінансування для створення експозиції, за інформацією начальника Управління культури і туризму ХОДА Олега Яцини, передбачено Програмою розвитку культури і туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019 - 2023 роки.

Як зазначила заступник директора Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова Ольга Сошникова, роботи почнуть з художнього оформлення експозиції на 1-му поверсі.

«Постійна експозиція буде називатися «Від археології до сьогодення. Про історію нашого краю». Тобто охопить період від кам'яного віку до 1900 року і розповість про археологію, етнографію та історію Слобожанщини», - каже Ольга Сошникова.

Вона підкреслила, що експозицію зможуть відвідати люди з інвалідністю, бо будівлю буде відповідно обладнано. Також вона підкреслила, що експозиція буде інтерактивною.

«Будуть використовуватися нові технічні засоби, хоча основу, звичайно ж, складуть артефакти з нашої багатої колекції, - зазначає заступник директора історичного музею. - Експозиція буде розповідати про історію краю в контексті країни і світових подій, але в центрі історії знаходиться людина. Ця концепція закладена засновником музею Миколою Сумцовим. Музей повинен стати своєрідним комунікативним центром й майданчиком для патріотичного виховання дітей».

Ольга Сошникова подякувала керівнику області Юлії Світличній за підтримку музею.

«Історичний оптимізм полягає в тому, щоб попри труднощі впевнено дивитися в майбутнє. Глава ХОДА бачить перспективу розвитку нашого регіону. Це дуже важливо в контексті майбутнього ювілею - в січні 2020 року музею виповниться 100 років», - підкреслила Ольга Сошникова.

Фото пленарного засідання ХІХ сесії Харківської обласної ради VII скликання