Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична поспілкувалась з колективом заводу «Комунар»

Юлія Світлична поспілкувалась з колективом заводу «Комунар»

21 лютого голова ХОДА відвідала промислове підприємство, яке за два останніх роки зі збиткового перетворилося в прибуткове, і розширює портфель замовлень.

Якщо 2016 рік ДНВП «Об'єднання комунар» закінчило зі збитками в 25 млн грн, то в 2017-му не тільки стало рентабельним, а й отримало прибуток. Тенденція збереглася й у 2018 році. Багато в чому таких результатів вдалося досягти завдяки підтримці з боку Харківської ОДА, кажуть на заводі. Так, керівництво області допомогло підприємству отримати держзамовлення, в тому числі «Комунар» бере участь у програмі імпортозаміщення, яка реалізується ГК «Укроборонпром». Також завод розширює ринки збуту й асортимент «громадянської» продукції - приладів обліку електроенергії та води.

«Сьогодні підприємство має замовлення вже на кілька років вперед, - сказала Юлія Світлична, ознайомившись з роботою ДНВП «Об'єднання комунар». - Завод може виготовляти великий спектр продукції: від приладів обліку - до авіаційної, космічної, залізничної та бронетанкової теми. Дуже приємно, що виробництво розвивається, освоюється новий модельний ряд, що дозволяє підприємству отримувати нові замовлення та шукати нові можливості».

Голова ХОДА зазначила, що керівництво області робить все для того, щоб держава приділяла увагу завантаженню харківських підприємств, а також - представляє потенціал промисловості області іноземним партнерам.

«Кожна іноземна делегація, яка приїжджає, цікавиться харківським потенціалом. Ми намагаємося презентувати його якомога ширше, щоб підприємства могли нарощувати обсяги виробництва й за рахунок нових міжнародних контрактів», - підкреслила керівник області.

Вона також акцентувала увагу керівництва підприємства на необхідності підвищувати соціальні стандарти - в тому числі, зарплату співробітникам.

Генеральний директор ДНВП «Об'єднання Комунар» Анатолій Яременко повідомив, що в даний момент зарплата на підприємстві виплачується вчасно, а профспілкова організація тісно співпрацює з ХОДА, вирішуючи питання соцзахисту співробітників.

«У 2017 році ми підняли середню зарплату на 40%, у 2018-му - на 13%. Цього року також плануємо підняти ще до плюс 15%», - повідомив керівник підприємства.

Він зазначив, що зараз завод щільно співпрацює з запорізьким гігантом «Мотор Січ».

«Підписані контракти на 2019 - 2020 роки. Портфель замовлень збільшився в 4 рази. Ми виготовляємо системи управління для авіаційної тематики, вертольотів і бойових ракет, - розповів Анатолій Яременко. - Також щільно працюємо в напрямку громадянської тематики. У минулому році два рази зверталися до Юлії Олександрівні з приводу проведення тендеру по рухомому складу для «Укрзалізниці», також виробляємо прилади обліку електроенергії та води. Це два напрямки, за якими ми найбільш щільно співпрацюємо з обласною владою».

За інформацією начальника складального цеху приладів обліку № 10 Георгія Василевича, зараз цех випускає не тільки «квартирні» водоміри й електролічильники, але й інтелектуальні прилади, багатозонні та багатофазні, які об'єднують в системи з видачею даних на центральний сервер.

«Що стосується лічильників води для квартир, то ми першими в Україні отримали євростандарт на такий лічильник, і зараз випускаємо їх серійно. Працюємо над розширенням модельного ряду. Зараз ідуть конструкторські роботи, щоб запустити в серію лічильники води великого діаметра - для великих багатоквартирних будинків і домоволодінь. У 2018 році ми виготовили 41 тисячу квартирних лічильників. На ринку України ми дуже затребувані, зараз виробництво не встигає за збутом, - поділився Георгій Василевич. - Після того, як Юлія Олександрівна була в нас на підприємстві та надала підтримку, результат очевидний. У планах на 2019 рік у нас подвоєння випуску продукції».

Під час візиту на підприємство Юлія Світлична ознайомилася з роботою цехів, поспілкувалася з колективом і провела нараду з керівництвом, а також передала державну нагороду головному бухгалтеру ДНВП «Об'єднання Комунар» Олександру Боварову (йому присвоєно звання «Заслужений економіст України»).

Більше фото