Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУРЕ відкрили нову навчальну лабораторію

У ХНУРЕ відкрили нову навчальну лабораторію

Це вже 4-й проект, який був реалізований ІТ-компанією ЕРАМ Ukraine на базі навчального закладу з 2011 року.

Участь у заході, під час якого відбулося урочисте підписання сертифікату на користування оснащенням лабораторії, що розрахована на 50 студентів, взяв заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Звертаючись до присутніх, він у першу чергу передав вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Багато років тому ми почали говорити про взаємодію освіти, влади та бізнесу. Ми залучаємо інвесторів до оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів, аби вони відповідально ставилися до підготовки майбутніх кадрів», - зазначив Анатолій Бабічев.

Він наголосив, що ця лабораторія є вже четвертим проектом, що був реалізований у рамках співпраці ХНУРЕ та ЕРАМ Ukraine, та не стане останнім.

«Багато випускників вишу працюють у компанії ЕРАМ, і вони хочуть готувати найближчим часом нових співробітників. Це вдале поєднання взаємодії освіти, науки, бізнесу та влади», - сказав заступник голови ХОДА.

Керівник напряму освітніх програм ЕРАМ Ukraine Максим Почебут зазначив, що, окрім відкриття лабораторій, фахівці компанії також проводять стажування на базі офісів для студентів і викладачів.

«Таке комплексне співробітництво дає свої результати – рівень підготовки молодих фахівців для зростаючого ІТ-ринку поліпшується з кожним роком», - сказав Максим Почебут.

Ректор Харківського національного університету радіоелектроніки Валерій Семенець також зазначив, що реалізацію подібних проектів важко переоцінити, адже це нові можливості для студентів.

«Знання та практичні навички, особливо якщо вони відповідають сучасним нормам, - обов’язкова складова в підготовці висококваліфікованого фахівця», - сказав Валерій Семенець.