Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Університеті залізничного транспорту вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка

В Університеті залізничного транспорту вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка

20 лютого в області відбувається низка заходів на вшанування пам'яті тих, хто загинув під час Революції Гідності.

«Події, які відбулися п’ять років тому в нашій державі, змінили її. Нажаль, серед тих людей, які загинули на Майдані, є й харків’яни. Один з них - випускник Українського державного університету залізничного транспорту Владислав Зубенко, який пішов захищати європейські цінності України.  Він віддав найдорожче – своє життя. Мені приємно, що університет пам’ятає свого випускника. Ми щороку збираємося в стінах вишу, щоб згадати Владислава. Усі,  хто віддав життя на Майдані, мріяли про щасливу, мирну та розвинену країну. І ми повинні зберегти нашу Україну. Харківська область сьогодні живе мирним життям. Голова ХОДА Юлія Світлична робить все задля того, щоб у нашому регіоні були створені всі умови для його розвитку. Хочу запевнити, що так буде і надалі», - сказав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Він взяв участь у заході, що відбувся в університеті. Ректор вишу Сергій Панченко зазначив, що надзвичайно важливо пам’ятати героїв, які поклали своє життя задля майбутнього нашої держави.

«Вічна пам'ять героям! Вічна пам'ять тим, хто загинув у боротьбі за суверенність нашої держави.  Герої не вмирають! – сказав Сергій Панченко. – Ми ніколи не забудемо про трагічні події в історії України».

Під час заходу гості, студенти та викладачі вишу поклали квіти до пам’ятної дошки Владиславу Зубенку. Пам’ять Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання.

Довідка. З осені 2013 року Владислав Зубенко разом із товаришами приймав участь в акціях протесту в Харкові. 19 лютого 2014 року він приїхав до Києва та записався до однієї з сотень самооборони. 20 лютого Владислав взяв активну участь у сутичках на вулиці Інститутській, під час яких отримав тяжке поранення. Снайперська куля пробила йому легені та печінку. Незважаючи на всі зусилля лікарів, 28 лютого Владислав Зубенко помер у лікарні. 2 березня 2014 року в Харкові відбулась урочиста церемонія прощання із загиблими харківськими євромайданівцями. Похований Владислав Зубенко на 13-му міському кладовищі. 21 листопада 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка Владислав Зубенко отримав звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Більше фото