Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Боммері» відбудеться культурно-мистецький захід «Герої не вмирають»

У «Боммері» відбудеться культурно-мистецький захід «Герої не вмирають»

Заплановано конкурс патріотичного плакату та демонстрація фільму Павла Когута «Посттравматична рапсодія».

Захід розпочнеться 20 лютого о 15:00. Участь у ньому візьмуть члени родин Героїв Небесної Сотні, учасники подій на Майдані, воїни АТО та ООС, представники громадськості та керівництва області.

У рамках заходу відбудеться конкурс патріотичного плакату, учасники заходу познайомляться з творчістю митців Харківщини.

На завершення заходу демонструватиметь фільм «Посттравматична рапсодія». Ця кінодрама режисера Павла Когута розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що, виживши після обстрілу під Іловайськом, пробирається до своїх – і зустрічає дорогою найнеочікуваніших супутників і ворогів.

Музика у фільмі звучить у виконанні кобзаря, лідера гурту «Хорея Козацька», заслуженого артиста України Тараса Компаніченка. Серед акторів, що знімалися у фільмі, багато бійців добровольчих батальйонів та Збройних сил. Артем Безверхий – учасник оборони Донецького аеропорту, боєць 81-ї десантно-штурмової бригади. Марат Сайфулін, Андрій Ватолкін, Олексій Середюк, Максим Михайлов, Олександр Тищенко, Юрій Горовець – у 2014 –2015 були бійцями добровольчих батальйонів «Свята Марія», «Азов», «Шахтарськ». Анатолій Пашинін (відомий російський та український актор, після початку АТО воює добровольцем на боці України, боєць 8-го ОБ УДА «Аратта») та Юлія Тайра Паєвська (парамедик ASAP «Ангели Тайри») приїхали для зйомок з фронту.