Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Краснокутській ЦРЛ після капремонту відкрили терапевтичне відділення

У Краснокутській ЦРЛ після капремонту відкрили терапевтичне відділення

Оновлене терапевтичне відділення розраховане на стаціонарне перебування 35 пацієнтів.

Відремонтоване приміщення терапії відвідав заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Спілкуючись з медичним колективом лікарні, він наголосив, що наразі медична галузь перебуває в стані реформування та потребує значних капіталовкладень.

«Ремонтні роботи в ЦРЛ проходять уже кілька останніх років. Лише в 2018-му відновили та відкрили дитяче, інфекційне та зубопротезне відділення. Лікарня отримала також необхідне медичне обладнання. Тож сьогодні для керівництва області галузь охорони здоров’я є пріоритетною. У залученні коштів для відновлення медичних установ, безумовно, першочергова заслуга належить Юлії Світличній», - наголосив Михайло Черняк.

За його словами, всі ці зміни дадуть змогу покращити працю медперсоналу та підвищити якість лікування та умови комфортного перебування для пацієнтів.

Головний лікар Красноградської ЦРЛ Тамара Ткачук розповідає, що раніше в цьому приміщені знаходилося дитяче відділення, тепер – терапія. Лікарі задоволені якістю проведеного ремонту, зокрема, медперсонал отримав нові технічні приміщення, окремий санвузол та душ.

«Відділення розраховане на 35 ліжок цілодобового перебування пацієнтів, з них 25 терапевтичних і 10 неврологічних. Тут будуть знаходитися й важкохворі, яких направлятимуть сюди з реанімаційного відділення. Також представники пільгового контингенту отримали дві палати з усіма зручностями», - підкреслила Тамара Ткачук.

Вона відзначила, що пацієнти вже чекають на відкриття відділення, яке почне працювати з понеділка.

За словами голови Краснокутської РДА Олексія Белоцького, ремонт приміщень ЦРЛ триватиме, на черзі - відновлення триповерхової будівлі поліклініки та забезпечення її новітнім обладнанням.