Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В оновленій філармонії створені всі умови для людей з інвалідністю

В оновленій філармонії створені всі умови для людей з інвалідністю

Напередодні відкриття будівлю обласної філармонії перевірив студент ХНУ ім. В.Н. Каразіна з діагнозом «спінальна м’язова атрофія».

«Важливо створити доступні умови для всіх, - зазначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Дуже приємно, що функціонал Харківської обласної філармонії дозволяє розраховувати на те, на що ми сподівалися: всі люди з обмеженими можливостями зможуть безперешкодно відвідувати всю територію філармонічного комплексу».

За день до відкриття на запрошення керівника області відповідність культурної новобудови вимогам доступності перевірив студент ХНУ ім. В.Н. Каразіна з діагнозом «спінальна м’язова атрофія». Він вільно пересувався між поверхами, спустився до гардеробної та туалетної кімнати.

«Абсолютно скрізь є пандуси, в залах є місця для людей на колясках, які повністю упорядковані. Хлопець задоволений, його мама теж. Сказали, що наступного разу відвідають філармонію вже під час концерту», - зазначила радниця голови ХОДА Алла Ройтблат, яка супроводжувала студента.

Створенню належних умов для людей з обмеженими можливостями обласна влада приділяє особливу увагу. За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, станом на початок 2019 року, на території Харківської області вже 237 культурних закладів повністю доступні для осіб з інвалідністю та 486 – частково забезпечені безперешкодним доступом.

Нагадаємо, перший концерт у відремонтованій великій залі обласної філармонії відбудеться 14 лютого. Разом з великою залою для відвідувачів відкриється цілий комплекс, до якого також входять камерна зала та нове фойє закладу. Усі три зали філармонії (включно з органною, яку було відкрито в 2016 році) одночасно зможуть приймати 1,5 тисячі людей.