Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили виставку «500 відтінків Марокко. Шляхами Зінаїди Серебрякової»

У Харкові відкрили виставку «500 відтінків Марокко. Шляхами Зінаїди Серебрякової»

Урочистий захід за участю авторів Володимира Оглобліна та Олени Долженко відбувся 12 лютого в ІВЦ «Бузок».

На виставці представлені світлини, що зроблені під час фотоекспедиції до Марокко в 2018 році. Авторам фото вдалося встановити три місця в Марракеші, де писала свої роботи наша землячка, художниця зі світовим ім’ям - Зінаїда Серебрякова. За майже сто років ці місця залишилися практично незмінними. Загалом в експозиції представлено понад 60 робіт, що були зняті в Марокко, Рабаті, Чефчауені, Азрі, Волюбілісі, Варзазаті, Ес-Сувейрі, де творила Зінаїда Серебрякова.

Фотохудожники навіть не очікували, що на відкриття виставки «500 відтінків Марокко. Шляхами Зінаїди Серебрякової» збереться настільки широка аудиторія.

«Не дивлячись на велику кількість виставок у моєму житті, кожна така подія - це символічний підсумок, після якого все починається наче спочатку», - зазначив Володимир Оглоблін.

Фотовиставку було організовано за підтримки ХОДА. Радниця голови ХОДА Марія Андреас привітала всіх присутніх від імені голови ХОДА Юлії Світличної та зауважила, що підтримка культури обласною владою набула системності.

«За два останні роки підтримка культури набула системності, це тепер не поодиноке явище. Обласна влада повернула громаді Пархомівський музей, коштом обласного бюджету відремонтували Будинок-музей Рєпіна, у регіоні є підтримка мистецьких подій, іде процес відновлення місць культурного дозвілля в районах області», - сказала Марія Андреас.

Після завершення роботи виставки в місті Харків експозиція буде виставлена в районних будинках культури та клубах у селах і селищах області.

«Виставка обов`язково проїде шляхами Харківщини», - відзначила радниця голови ХОДА.

Усі охочі можуть відвідати виставку в ІВЦ «Бузок» до 21 лютого. Вхід - вільний.

Довідка. Зінаїда Серебрякова - художниця зі світовим ім’ям, яка народилася в селі Нескучне, в 30 км від Харкова. У 1928-1929 і 1932-33 роках вона жила в Марокко. Африканський період у творчості Зінаїди Серебрякової був дуже плідним, вона малювала як портрети, так і міські етюди, пейзажі Марракешу, Фесі, Касабланки.