Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щоб максимально використати всі можливості для розвитку науки й освіти, необхідно кооперуватися. Юлія Світлична

Щоб максимально використати всі можливості для розвитку науки й освіти, необхідно кооперуватися. Юлія Світлична

Голова ХОДА провела зустріч з народними депутатами України, котрі входять до складу та керівництва Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти.

13 лютого комітет проводить своє виїзне засідання на Харківщині. Це вже 8-ме виїзне засідання комітетів Верховної Ради України в нашому регіоні.

«Ми вітаємо рішення комітету про проведення такого заходу в нашому регіоні, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Харківщина – це освітній та науковий центр країни, й ми розуміємо, що наука – це наша історія, сучасність та майбутнє. І для того, щоб максимально використати для розвитку науки й освіти всі можливості, які сьогодні є й у державі, й за її межами, ми повинні кооперуватися. Усе, що можливо впровадити в життя на регіональному рівні, ми вносимо до обласних програми соціально-економічного розвитку та розвитку освіти, але, звичайно, потрібна підтримка законодавців. І саме для цього сьогодні на засіданні комітету на Харківщині зберуться ректори, представники та керівники професійно-технічної ланки, шкіл - для того, щоб обговорити ті болючі питання, які накопичувалися роками, та зробити те, що дозволить активізувати науку та надати більше можливостей дітям і вчителям. Сподіваюся, що такі заходи нададуть нам можливість ще більше запроваджувати нових ідей в освітній простір».

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти Олександр Співаковський відзначив, що рішення провести засідання комітету на Харківщині було прийнято одноголосно.

«Ми Харків розглядаємо як місто студентів, місто університетів. Харків фактично формує технічну та гуманітарну еліту України. Тому для нас дуже важливо почути думки освітян – як закладів вищої освіти, так і технікумів та коледжів, які зараз входять до зони фахової передвищої освіти, а також шкіл», - пояснив Олександр Співаковський.

Він також повідомив, що під час засідання розглянуть 3 важливі блоки питань.

«Перший - це блок управління та можливості переходу до корпоративної моделі управління, переходу зі статусу бюджетних установ до неприбуткових. Друге – це різні моделі фінансування освіти. Й третій блок – це вимірювання на ринку освітніх послуг», - пояснив перший заступник голови комітету.

Засідання комітету відбувається на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».