Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася з колективом Харківського театру для дітей та юнацтва

Юлія Світлична зустрілася з колективом Харківського театру для дітей та юнацтва

З акторами, співробітниками та керівництвом театру голова ХОДА обговорила поточні питання його розвитку.

«Від культури і освіти залежить рівень і якість нашого життя. І саме зараз, у ці складні часи, культурі потрібно приділяти увагу. За останні кілька років ми збільшили фінансування цієї сфери та даємо можливість розвиватися не тільки обласним організаціям, але приділяємо увагу будівництву та реконструкції сільської інфраструктури», - підкреслила керівник області, відкриваючи зустріч.

Директор Харківського театру для дітей та юнацтва Андрій Гапанович зазначив, що на пам'яті співробітників закладу його вперше відвідує голова облдержадміністрації.

«І сьогодні мені дуже приємно, що нас відвідало керівництво області. Театр для дітей завжди повинен бути в пріоритеті. До нас приходять діти з півтора року. Коли вони переступають поріг театру, вперше стикаються з такими емоціями, як почуття доброти, почуття справедливості, щастя, радості. Це потім вони підуть до дорослих театрів та на наші дорослі вистави, але перші кроки роблять тут», - сказав Андрій Гапанович.

Він також подякував Юлії Світличній за ініційоване нею рішення про 30-відсоткову надбавку до зарплат для співробітників обласних театрів і концертних установ.

Голова ХОДА запевнила, що кошти, що необхідні для щомісячної виплати надбавки протягом всього 2019 року, в обласному бюджеті закладено.

«Цього року ми будемо більше уваги приділяти гуманітарній сфері. Обласний бюджет був розроблений так, що культура, медицина й освіта будуть пріоритетом на наступні кілька років. І я думаю, це якраз і є те, заради чого варто жити», - сказала керівник області.

У ході зустрічі порушували й питання ремонту будівлі театру. Юлія Світлична зазначила, що фінансування на підготовку необхідної проектної документації було виділено з обласного бюджету.

«Проект знаходиться на експертизі. Як тільки буде готова документація, будемо підтримувати ремонтами», - сказала глава ХОДА.

Під час зустрічі з колективом ТЮГу Юлія Світлична вручила кращим співробітникам театру відзнаки ХОДА. Вона також провела особистий прийом громадян у театрі.

Більше фото