Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучники з медалями повернулися з чемпіонату України

Харківські лучники з медалями повернулися з чемпіонату України

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

З 28 січня до 3 лютого у Львові відбувся чемпіонат України зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих та юніорів, на якому спортсмени Харківщини завоювали чотири нагороди.

Участь у змаганнях взяли понад 200 спортсменів, які представляли 14 областей країни та Київ, які розіграли медалі в стрільбі з класичного та блочного лука. За підсумками чемпіонату харківські лучники здобули 1 золоту, 1 срібну та 2 бронзові медалі.

В особистих змаганнях з блочного лука чемпіоном України став Вадим Головко. У фіналі харків’янин з рахунком 144:141 здолав киянина Дмитра Львовського.

У командних змаганнях зі стрільби з блочного лука харківська команда, до складу якої увійшли Вадим Головко, Олександр Соколов та Дмитро Шуть, зупинилися в кроці від медалей, поступившись у поєдинку за третє місце команді Києва.

Інші медалі були здобуті юніорами в стрільбі з класичного лука. Володимир Каменський посів третє місце в особистих змаганнях, з рахунком 6:4 здолавши в «бронзовому» фіналі іншого харківського лучника Олександра Грекулова.

У командній першості серед юніорів Володимир Каменський, Олександр Грекулов та Леонід Дікань, які виступали за команду «Харківська область-1», посіли друге місце, поступившись 2:6 у фіналі команді Чернівецької області. Бронзову медаль виборола команда «Харківська область-2», до складу якої увійшли Михайло Бойко, Микита Кравчук та Ігор Гуліч.

У стрільбі з класичного лука серед дорослих харківські лучники залишилися без медалей. Найближчим до цілі був Віктор Рубан, але у півфіналі поступився майбутньому чемпіону Маркiяну Івашку зі Львова, а у поєдинку за третє місце не зміг здолати Владислава Лесняка з Сум.

В особистих змаганнях серед жінок в класичному луку чемпіонкою стала Поліна Родіонова з Сум. Харків’янка Катерина Дубровіна посіла п’яте місце.

Чемпіонат України був одним з етапів відбору національної збірної України до чемпіонату Європи зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих та юніорів, який з 26 лютого по 2 березня відбудеться в Туреччині.