Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентували польську історичну драму «Дивізіон надії»

У Харкові презентували польську історичну драму «Дивізіон надії»

Участь у спеціальному показі стрічки взяли Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський та заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«Дивізіон надії» – це польська історична драма, знята в копродукції з Великою Британією. Події фільму розгортаються під час Другої світової війни. Це історія про мужніх польських пілотів у лавах Повітряних сил Великої Британії та створення «Ескадрильї 303» - елітного винищувального підрозділу. Цей загін став одним з найкращих і найефективніших бойових підрозділів свого часу.

Прем’єрний показ стрічки відвідали представники знімальної групи фільму, актори, а також директор Польського інституту в Києві Бартош Мусялович.

Звертаючись до гостей заходу, заступник голови ХОДА передав вітання від керівника області Юлії Світличної. Він підкреслив, що керівництву регіону приємно, що ще одна міжнародна мистецька подія відбувається в Харкові.

«Цей фільм відбиває історію, що має відношення до України. Це ще одне нагадування того, що ці події не можуть повторюватись», - сказав Анатолій Бабічев.

За його словами, попри те, що Харківщина знаходиться поруч з областями, де проходять військові дії, чітка позиція голови ХОДА Юлії Світличної дає змогу зберігати стабільність і мир на території регіону.

Генеральний консул Республіки Польща у Харкові відзначив, що показ фільму «Дивізіон надії» - це ще один культурний проект, який об’єднує наші держави.

«Маю надію, що такими заходами ми ще більше зближуємо наші відносини. Сподіваюся, що в майбутньому ми будемо показувати ще більше українських фільмів у Польщі та польських фільмів - в Україні», - сказав Януш Яблонський.

Директор Польського інституту в Києві повідомив присутнім, що нещодавно в Польщі був у прокаті фільм українського виробництва «Кіборги».

«Фільм, який ми сьогодні переглянемо, розкаже нам і про історичні сторінки часів Другої світової війни, й про особисті історії героїв. Сподіваюся, що ця стрічка сподобається українському глядачеві», - зазначив Бартош Мусялович.

Виконавиця однієї з жіночих ролей стрічки польська акторка Анна Прус відзначила, що їй дуже подобається назва фільму в українському прокаті.

«У польському прокаті фільм вийшов з назвою «Дивізіон 303», але українська назва особисто мені подобається більше, вона більш влучна», - сказала Анна Прус.

Історичну драму «Дивізіон надії» можна переглянути впродовж двох тижнів у кінотеатрі «Планета кіно».