Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 2018 рік рівень розрахунків області з енергоринком склав понад 95%

За 2018 рік рівень розрахунків області з енергоринком склав понад 95%

Це питання обговорили 25 січня під час планового обласного селектора, який провів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

В обласній студії для розгляду питання були присутні керівники територіальних органів міністерств та відомств у Харківській області, структурних підрозділів ХОДА, виконавчого комітету Харківської міської ради, керівники водопостачальних, водопровідно-каналізаційних, теплопостачальних підприємств. У районних та міських студіях - голови районів, керівники галузевих структурних підрозділів та підрозділів енергопостачальних підприємств на місцях.

На початку селекторної наради Євгеній Шахненко відзначив важливість цього питання, від якого залежить стале проходження опалювального сезону.

«Упевнений, що з цього року в області будемо спостерігати позитивну динаміку з погашення боргів за спожиті послуги, які накопичувалися десятками років. Відповідні заходи наразі проводять обленерго, «Харківводоканал» та «Харківські теплові мережі», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Також він загострив увагу керівників РДА, міст обласного значення на питаннях формування економічно обумовлених тарифів та сталої роботи підприємств області.

Так, за даними заступника начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Наталії Ачкасової, за підсумками минулого року рівень розрахунків з енергоринком у області склав більш ніж 95%, заборгованість - 434,5 млн грн.

«За підсумками 2018 року середній рівень розрахунків за електричну енергію по районах області склав 99,8% (у 2017 році – 98,9%). По містах обласного значення – 101,7% (у 2017 році – 97,3%)», - надала дані Наталія Ачкасова.

Дані щодо стану розрахунків споживачів за надання послуги з теплопостачання та водовідведення озвучив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.