Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА назвали головні дороги, які ремонтуватимуть в області в цьому році

У ХОДА назвали головні дороги, які ремонтуватимуть в області в цьому році

Про плани щодо відновлення та будівництва нових об’єктів дорожнього господарства Харківщини розповів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян під час брифінгу 24 січня.

За його інформацією, в 2019 році коштом державного бюджету в області проводитимуть ремонті роботи на 8 дорогах державного значення: Мерефа – Лозова – Павлоград, Дергачі – Козача Лопань, Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка, Харків – Вовчанськ, Старий Мерчик – Мурафа - Краснокутськ, Чугуїв – Мілове, Київ – Харків – Довжанський, Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук. Також будуть відремонтовані 4 штучні споруди: шляхопровід в селі Таранівка Зміівського району, мости в селах Катеринівка та Іванівка Лозівського району і шляхопровід поблизу міста Лозова.

«Одним з основних напрямків стане ремонт дороги Мерефа – Лозова – Павлоград. Загальна протяжність траси в межах Харківської області – 132 км. Вона проходить територіями Харківського, Зміївського, Первомайського та Лозівського районів і виходить на кордон з Дніпропетровською областю. Дорога побудована в 50-60-х роках минулого сторіччя і до 2017 року капітально не ремонтувалася. У 2017-2018 роках на трасі було відновлено 35 км дорожнього покриття, у цьому році плануємо відновити понад 70 км», - уточнив Вадим Данієлян.

Крім того, в 2019 році передбачено початок реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці від кордону з Полтавської областю до міста Валки протяжністю 25 км. Ці роботи будуть проводитися за кошти Світового банку.

Що стосується доріг місцевого значення, то коштом Дорожнього фонду Харківської області планується виконати роботи на 77 об’єктах.

«Також буде побудовано першу в Україні нову дорогу місцевого значення  - об’їзну дорогу міста Лозова довжиною близько 2 км. Це дозволить звільнити місто від транзитного вагового транспорту та поліпшити екологічний стан», - зазначив Вадим Данієлян.

Планується відремонтувати й міст через Сіверський Донець у селищі Андріївка Балаклійського району. Цей міст довжиною 264 метри є найдовшим у Харківській області.