Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті повітряних сил створили «Живий ланцюг єдності»

В університеті повітряних сил створили «Живий ланцюг єдності»

Флешмоб з такою назвою завершив низку заходів, що відбулись у виші до Дня Соборності України.

Так, для майбутніх офіцерів у Харківському національному університеті повітряних сил викладачі кафедри філософії разом з працівниками бібліотеки провели тематичний вечір «Давній волі дзвін». Для обговорення історичного значення подій 1919 року запросили першокурсників льотного факультету та майбутніх офіцерів протиповітряної оборони Сухопутних військ. Бібліотекарі та військові викладачі розповіли присутнім про маловідомі сторінки історії України та розкрили велике значення подій сторічної давнини.

Завершилося обговорення важливої теми проведенням круглого столу «Соборність рідної землі – основа нації й держави». Під час нього кожен з присутніх зміг поділитися своєю думкою щодо головних цінностей українського народу, що не змінюються впродовж часу.

«У ході виступів спробуйте повернутися до тих доленосних для України днів. Зрозумійте, про що думали політики та пересічні люди під час возз’єднання нашого великого народу. Адже тільки, знаючи свою історію, можна прогнозувати завтрашній день», - з такими словами звернулася до присутніх завідувач бібліотеки Тетяна Ярош.

Наприкінці заходу викладачі, бібліотекарі та курсанти провели флешмоб «Живий ланцюг єдності», що символізував соборність України.

«Ми разом дійшли висновку, що побудова багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки, можлива тільки в єдності наших дій та соборності душ українського народу. Вчиться мислити, аналізувати і сміливо дивиться у майбутнє. Сподіваюся, що курсанти збагатилися новими званнями та сповна відчули давній волі дзвін»,- підсумував начальник кафедри філософії полковник Ігор Будур.