Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Мистецтві Слобожанщини» відкриється виставка живопису Анатолія Мороза

У «Мистецтві Слобожанщини» відкриється виставка живопису Анатолія Мороза

Під час роботи експозиції в галереї пройде низка культурологічних заходів.

З 17 січня по 2 лютого в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися персональна виставка живопису харківського художника Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Там в широкім полі воля…» (Т. Г. Шевченко). 

«Мальовнича українська природа у різних її проявах надихає художника усе життя. Саме ця тема, що  є основною у творчості Анатолія Мороза, втілилась у яскравих та живих пейзажах і натюрмортах, що будуть експонуватися на виставці. Глядач зможе побачити нові роботи художника: слобожанські та кримські краєвиди, зроблені за старими етюдами, та велике розмаїття натюрмортів», - розповідають організатори.

Анатолій Мороз є Архімандритом православної церкви України. Обізнана в мистецтві людина, він знайшов свій авторський стиль, який поєднує і реалізм, з його увагою до навколишньої дійсності, постімпресіонізм, з виявленням основних природних форм, декоративізм і плавність ар-нуво, мрійливість романтизму. Художник Анатолій Мороз не тільки зображує побачені в подорожах краєвиди та створені натюрмортні композиції, але й вдало передає відчуті при їх спогляданні стани.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 17 січня о 17:00.

Під час роботи персональної виставки живопису харківського художника Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Там в широкім полі воля…» (Т. Г. Шевченко) відбудеться низка культурологічних заходів:

23 січня о 17:00 – зустріч з психологом з циклу лекцій «Мистецтво жити». Тема: «Що ми знаємо і чого ми не знаємо про чоловіків. Мистецтво спілкування з ними». Частина 5. Лектор – психолог, філолог, журналіст Северіна Лорина.

24 січня о 17:00 – лекція Михайла Красикова «По сторінках історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна».

29 січня о 17:00 – цикл лекцій з мистецтвознавства «Рєпін - невідомий художник». Лекція 14. Лектор - доктор мистецтвознавства Олександр Шило.

30 січня о 17:00 – творча зустріч з Валентиною Олемпіюк-Вінниковою, переможницею у номінації «Живопис» у конкурсі митців Харківщини «Ненька», що проводився у 2018 році.

31 січня о 17:00 – творча зустріч з автором виставки «Там в широкім полі воля…» - харківським художником Архімандритом Миколаєм (Анатолієм Морозом).